Niujorko ir Vašingtono pareigūnai suskubo paneigti, jog tai buvo teroristų išpuolis. Vienas žmogus žuvo ir dar 20 žmonių buvo sužeisti, kai kurie rimtai, teigė meras Michaelas Bloombergas.

Iš maždaug 20 pėdų kraterio pradėjo čiurkšti verdantis rudas vanduo ir garai. Nelaimė įvyko 41-osios gatvės ir Leksingtono aveniu sankryžoje - vienoje judriausių Niujorko vietų.

Atrodė, jog griūna pastatai sukeldami dulkių debesis, lygiai kaip 2001 metų rugsėjo 11-ąją, kai sugriuvo Manheteno Pasaulio prekybos centras.

"Bėgome žemyn iš 43 aukšto manydami, jog mirsime, - teigė "Chrysler" pastate Australijos kompanijoje dirbant 35 metų Megan Fletcher. - Atrodė, kad pastatai griūva kaip rugsėjo 11-ąją".

Policija įvykio vietoje nerimavo, kad į orą pateko daug asbesto. Gelbėtojai ir nelaimės vietoje buvę žmonės buvo gydomi pavojingų medžiagų specialistų.

"Šiluminis vamzdis sprogo apie 6 valandą vakaro. Pradėjome vamzdyno izoliavimo darbus, bandome nustatyti padarytą šalutinę žalą", - teigė komunalinių paslaugų tiekėjos "Consolidated Edison" atstovas spaudai Alfonso Quirozas.

"ConEd" jau buvo atliekamas tyrimas dėl elektros dingimo mieste.

Vamzdis buvo sumontuotas 1924 metais ir galėjo susprogti dėl į jį kažkaip patekusio šalto vandens, spaudos konferencijoje teigė M. Bloombergas.