Kaip praneša Šiaulių m. vyriausiasis policijos komisariatas, Valstybės dienos vakare, apie 19.40 val., Šiaulių miesto vyriausiojo policijos komisariato Apsaugos skyriaus pareigūnai buvo iškviesti į miesto centre esančią kavinę „Pegasas“. Jos darbuotojai skundėsi, kad prie vieno staliuko sėdinčios dvi neblaivios moterys, šalia kurių buvo ir penkerių metų mergaitė, kelia problemų jiems ir aplinkiniams: jos sudaužė kelis bokalus ir atsisakė už juos sumokėti.

Kai atsiskaityti už sudaužytą tarą moterų paprašė pareigūnai, viena jų pradėjo juos įžeidinėti. Moteris elgėsi agresyviai: spjaudėsi, spardėsi, braižėsi nagais…

Šalia sėdinčios mažametės akys išgąstingai stebėjo tokį motinos elgesį su pareigūnais. Jiems šiaip ne taip be jėgos panaudojimo pavyko moteris išprašyti lauk. Jos išėjo už sudaužytus bokalus taip ir nesumokėjusios.

Praėjus penkiolikai minučių, tie patys pareigūnai, važiuodami Vytauto gatve, kurioje eismas yra vienos krypties, pamatė prieš eismą atvažiuojantį automobilį „Volkswagen Golf“. Už vairo sėdėjo jiems jau pažįstama agresyvi blondinė iš „Pegaso“, ant galinės sėdynės – jos penkiametė dukrytė.

Moters draugės automobilyje nebuvo. Ji iš kavinės ėjo pėsčiomis.

Vairuotoja, išvydusi pareigūnus, įsuko į namo kiemą. Privažiavusiems policininkams ji pareiškė, kad automobilį vairavusi ne ji.

Moteris pareigūnams pateikė savo asmens pasą, automobilio registracijos liudijimą, pasibaigusį civilinės atsakomybės draudimo polisą. Vairuotojo pažymėjimo ji nepateikė, tikrintis girtumą atsisakė.

Kelių eismo taisyklių pažeidėja buvo nuvežta į 1-ąjį policijos komisariatą administracinio teisės pažeidimo protokolui surašyti. Komisariate moteris elgėsi arogantiškai, grasino pareigūnams, aiškindama, kad jie nežinantys, su kuo susidūrė, galų gale pareiškė, kad pareigūnai pavogė jos rankinę ir dukrą.

Policininkams teko moteriai parodyti, kad jos mergaitė stovi už jos pačios nugaros, ir įrodyti, kad rankinę ji yra atidavusi savo draugei, su kuria kavinėje leido laiką ir kuri buvo priėjusi prie automobilio, kai jį sustabdė policijos pareigūnai.

40-metei Kauno rajono Garliavos gyventojai Valdai Bakanienei už neblaivumo patikrinimo vengimą buvo surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas. Už tai jai gresia bauda nuo dviejų iki trijų tūkstančių litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.

Moteriai teks atsakyti administracine tvarka ir už policijos pareigūnų garbės bei orumo įžeidimą. Už tai numatyta bauda nuo vieno iki trijų šimtų litų arba administracinis areštas iki 30-ties parų.