Pasklidus žiniai apie radinį, kai kurie Šeštokų g. gyventojai prisiminė apie 1 val. nakties girdėję iš parkelio aidintį šaižų klyksmą. “Manėme, kad šaukia moteris, tačiau dabar jau neabejojame, kad tai galėjo būti ir vyriškio skausmo aimana”, - pasakojo jie vakar “Kauno dienai”.

Kauno policijos suvestinėse buvo teigiama, kad minėtame parkelyje aptiktas lavonas su kraujosruvomis paakiuose, nors kaimynai teigia, kad žmogaus galva buvo labai sumušta ir ištinusi. Atlikus palaikų skrodimą patvirtinta, kad V.K. mirtis buvo smurtinė.

Dar ne visi sulaikyti

Įvykio vietoje policija aptiko ne tik laužavietės pėdsakus, bet ir tuščių degtinės butelių bei alaus skardinių.

Pirmadienį Kauno policijos areštinėje atsidūrė trys 17-mečiai. Teigiama, kad jie buvo sulaikyti padedant visuomenei. Tačiau tai dar ne visi nepilnamečių orgijos, vykusios minėtame parkelyje šeštadienio vakarą, dalyviai. Neoficialiais duomenimis, dar vienas panašaus amžiaus įtariamasis sulaikytas vakar.

Kaip dienraščiui teigė vieno sulaikytųjų motina, jai sūnus pasakojo, kad jie buvo šešiese. Pas vieną iš bendramokslių buvo atvykę draugai iš Garliavos. Neva pastarieji dar jaunesni. Vienam – tik 14 metų, tačiau jau 4 kartus teistas, dar viena byla – pakeliui į teismą.

Ikiteisminį tyrimą atliekančių pareigūnų duomenimis, nepilnamečių auka tapęs V.K. grįžo tąnakt per šį parkelį iš žvejybos. Įvykio vietoje aptikta sulaužyta meškerė. Ne per toliausiai gyvenantis ir, kaimynų žodžiais, invalidu pripažintas V.K. trumpino per šį parkelį kelią į namus.

Pedagogai ir tėvai apstulbę

Pirminiais duomenimis, neblaivūs nepilnamečiai užmušė žmogų iš chuliganiškų paskatų. Tol daužė ir spardė, kol vyriškis neteko sąmonės. “Sunku patikėti. Iš šių vienuoliktokų to tikrai nesitikėjome: jie nebuvo pirmūnai, keldavo tam tikrų problemų, tačiau bent mokykloje nepasižymėjo įžūlumu bei agresyvumu”, - vakar dienraščiui teigė Julijanavos vidurinės mokyklos vadovai, apie savo moksleivių sulaikymą sužinoję tik iš “Kauno dienos”.

“Mano sūnus buvo tame parkelyje tik iš pradžių. Per pačią įvykių kulminaciją jis jau buvo išvažiavęs”, - tikino ir vieno iš sulaikytų 17-mečių motina, tvirtindama, kad tiki savo sūnumi ir viliasi, kad jo sulaikymas – nesusipratimas.

Išpuoliai - parkelio kasdienybė?

Tuo tarpu parkelio kaimynystėje gyvenantys žmonės tvirtino, kad sulaikytieji gali būti padarę ir daugiau nusikaltimų. Yra duomenų, kad tą patį šeštadienio vakarą jie galėjo sumušti dar vieną vyriškį. Tarp galimų jų aukų – ir šiame parkelyje apiplėštos moterys. Viena iš jų pasakojo netekusi rankinės, kai nepilnametis plėšikas nušoko ant jos iš medžio.

Įvykio vietoje vakar sutikta Aleksoto seniūnė Liukrecija Navickienė teigė apie ankstesnius išpuolius šiame parkelyje girdinti pirmą kartą. Tačiau po šio nusikaltimo ji dar kartą kreipsis į Kauno policijos vadovus, kad sustiprintų patruliavimą Aleksote. “Vyrauja apgaulinga nuomonė, kad Aleksotas – vienas ramiausių Kauno rajonų. Faktai rodo ką kita”, - tvirtino seniūnė.