Pacientės palydovai teigė, kad ligoninėje nebūtų kėlę triukšmo, jeigu medikai dirbtų operatyviau.

Rankas plovėsi klozete

Vienos parduotuvės darbuotoja Edita naktį iš sekmadienio į pirmadienį į Klaipėdos apskrities ligoninę lydėjo bendradarbę, kuriai užsiverdamos sunkios metalinės durys prakirto kojos pirštą.

„Iš žaizdos čiurkšle bėgo kraujas. Todėl nusprendėme ją patys vežti į artimiausią ligoninę. Kol važiavome, krauju apsitaškė visas automobilio salonas. Paėmiau kruviną bendradarbės šlepetę ir pati krauju išsitepiau rankas“, - pasakojo Edita.

Pašnekovė teigė, kad apie pusę pirmos nakties atvykus į ligoninę medikų pagalbos teko laukti daugiau kaip pusvalandį.

„Tik pradėjus lakstyti po skyrius, kelti triukšmą ir pažadinus miegančias slaugytojas, medikai sužeistąją apžiūrėjo, peršvietė rentgenu koją, ją sutvarstė. Paprašiau leisti nusiplauti rankas ir sukruvintą bendradarbės šlepetę. Bet man to neleido padaryti. Teko rankas ir šlepetę plauti ligoninės klozete“, - piktinosi Edita.

Neapsikentę pacientės palydovų keliamo triukšmo medikai iškvietė policiją. Tačiau, anot Editos, atvažiavę pareigūnai net nesuprato, kodėl buvo kviesti.

„Mes nebuvome girti. Tik norėjome, kad medikai padėtų kraujavusiai sužeistajai“, - teigė Edita.

Plūdo medikus

Tąnakt budėjęs Klaipėdos apskrities ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojas Mindaugas Kundrotas nemano, kad apie pusvalandį laukti medikų pagalbos yra ilgai.

„Ji nebuvo mirtina ligonė. Koja nebuvo sunkiai sužeista. Peršvietėme ją rentgenu. Lūžio nebuvo, tik sumušimas, audinių patinimas ir nedideli paviršiniai įdrėskimai. Žaizdos net nereikėjo siūti. Pacientė elgėsi gerai, tačiau jos palydovai, kurie, kaip mačiau, buvo neblaivūs, plūdosi, kėlė triukšmą, trukdė dirbti. Todėl ir iškvietėme policiją“, - aiškino medikas.

Vyriausiojo gydytojo pavaduotoją nustebino skundai, kad medikai net kruvinų rankų neleido nusiplauti. Pasak jo, ligoninės praustuvėmis tikrai niekas nedraudžia naudotis.

Medikus lydi policija

M.Kundrotas teigė, kad kviesti į ligoninę policijos pareigūnus teko ir anksčiau.

„Dažniausiai policijos pareigūnus kviečiame dėl įžūlaus pacientų palydovų elgesio. Jie paprastai būna neblaivūs ir trukdo dirbti, nes triukšmauja, nori viską matyti, visur dalyvauti“, - sakė gydytojas.

Dėl agresyvaus pacientų arba jų palydovų elgesio policiją tenka kviestis ir kitose gydymo įstaigose dirbantiems medikams.

Dažniausiai su policija bendradarbiauja greitosios medicininės pagalbos stoties gydytojai. Policininkus greitosios medikai į pagalbą kviečiasi maždaug po 3 – 4 kartus per mėnesį.

„Policiją kviečiamės, kai pacientai, būdami neblaivūs arba apsinuodiję narkotikais, kelia mums grėsmę. Ligoniai būna agresyvūs ir dėl psichozės. Todėl paprastai, žinodami, kad žmogus turi psichikos sutrikimų, iškart pas jį važiuojame drauge su pareigūnais. Policija mums niekad neatsisako padėti“, - sakė Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties vyriausiasis gydytojas Rimvydas Juodviršis.