Gesinti gaisro ugniagesiai išskubėjo penkiais automobiliais. Atvykus į įvykio vietą, namas jau degė atvira liepsna. Kaip sakė Vilniaus miesto Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos informacijos ir analizės poskyrio viršininkė Edita Zdanevičienė, gaisras buvo gesinamas daugiau nei pustrečios valandos. Pasak jos, ugniagesiams teko ne tik gesinti ugnį, bet ir apsaugoti nuo liepsnos vos už kelių metrų esančią padangų parduotuvę. "Kilus gaisrui parduotuvei buvo kilusi reali grėsmė", - teigė E.Zdanevičienė.

Gaisras išdegino 150 kv. m. apleisto namo stogą, išdegė namo vidus. Tai jau nebe pirmas gaisras šiame name šiemet. Kaip sakė E.Zdanevičienė, ugniagesiai 151 numeriu pažymėtą namą šiais metais gesino jau trečią kartą. "Pirmais atvejais gaisras kilo dėl neatsargaus žmogaus elgesio. Tokia versija neatmetama ir šį kartą", - sakė E.Zdanevičienė.

Ar dėl gaisro bus pradėtas ikiteisminis tyrimas, sostinės ugniagesių atstovė vakar sakė dar negalinti pasakyti. Pasak jos, tai priklausys nuo aplinkybių.

Kaip sakė E.Zdanevičienė, šį kartą kilus gaisrui nepastebėta, kad apleistame name būtų glaudęsi benamiai. Tačiau po pirmųjų dviejų gaisrų žiemą ir ankstyvą pavasarį greta esančios parduotuvės darbuotojai ugniagesiams pasakojo, kad name kurį laiką gyveno trys benamiai.

Pasak E.Zdanevičienės, savo būstą jie buvo įsigudrinę pasišildyti netgi krosnimi. Manoma, kad tai ir galėjo sukelti gaisrus.

"Šiuo atveju tiriamos kelios versijos. Neatmetama galimybė, kad namas galėjo būti padegtas tyčia. Kol kas aišku tik tiek, kad buvo pašalinis ugnies šaltinis", - teigė E.Zdanevičienė.

Savivaldybės Miesto plėtros departamento direktoriaus pavaduotojo Vytauto Griniaus teigimu, anksčiau 151-ajame name gyveno socialiai remtini žmonės, tačiau pradėjus statyti estakadą, jie buvo iškeldinti. "Gali būti, kad ten glaudėsi benamiai", - sakė V.Grinius. Pasak jo, šis namas greičiausiai bus įtraukiamas į papildomą privatizuojamų objektų sąrašą, kuris bus teikiamas svarstyti Vyriausybei. Jei Vyriausybė sąrašą patvirtins, sudegęs namas kartu su sklypu bus parduotas aukcione.

Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos duomenimis, Šnipiškių seniūnijoje iki vakar dienos per šiuos metus kilo 69 gaisrai.

Ugniagesiai gesino 12 gyvenamųjų namų, 5 ūkinės paskirties objektus, 17 kartų degė apleisti pastatai. Ugniagesių atstovė išskiria tris gaisrų Šnipiškėse etapus.

Pirmąjį kartą gaisrai šiame rajone siautėjo 2005 metų rugsėjį-gruodį. Vėliau gaisrai vienas po kito kilo iki 2006-ųjų balandžio, po to - spalio-lapkričio mėnesiais. Trečioji gaisrų banga per Šnipiškes nusirito šių metų sausį. "Tuomet namai degė Krokuvos, Šeimyniškių ir kitose aplinkinėse gatvėse", - sakė E.Zdanevičienė.