„Mašina turbūt išvis nebus remontuojama, jeigu paaiškės, kad remontas kainuos brangiau už likutinę vertę, kuri šiuo metu yra apie 38 tūkstančius litų“, - sakė Klaipėdos savivaldybės Ūkio tarnybos vedėja Karina Pašilienė.

B.Šimkus avariją tarnybiniu automobiliu padarė birželio 13-ąją automagistralės Vilnius-Klaipėda 77 kilometre, Kaišiadorių rajone.

Po avarijos vicemeras teisinosi, kad į griovį įvažiavo tada, kai automobilis „Audi“ be posūkio signalo persirikiavo priešais jį ir ėmė stabdyti. Esą vengdamas susidūrimo jis pasuko vairą į kairę, o kadangi tądien dulkė lietus, „Honda Accord“ nučiuožė į griovį ir apvirto ant šono.

Avarijos metu išdužo tarnybinio automobilio priekinio ir galinio langų stiklai, buvo sulamdytas stogas ir įlenktas šonas. B.Šimkus ir jo pakeleiviai avarijos metu nenukentėjo.

Net ir po avarijos mašina liko važiuojanti. Iškėlus automobilį iš griovio, mero pavaduotojas juo grįžo į Klaipėdą.

Vicemero kelyje tariamai pasipainiojusi „Audi“ nuvažiavo tolyn.

Iškviesti policijos pareigūnai avarijos kaltininku pripažino patį B.Šimkų.

Pareigūnai nustatė, kad automobilis atsidūrė griovyje, nes vairuotojas nepasirinko saugaus greičio.

Laimė, savivaldybės automobiliai apdrausti ne tik civilinės atsakomybės, bet ir KASKO draudimu. Todėl, jeigu automobilį bus nuspręsta remontuoti, išlaidas padengs draudimas.

Jeigu automobilis nebus remontuojamas, savivaldybė jį parduos aukcione.

Kol kas be tarnybinio automobilio liko ne tik B.Šimkus, bet ir mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė bei tarybos sekretorius Vidmantas Plečkaitis. Jeigu prireikia kur nuvykti, vicemerai ir tarybos sekretorius naudojasi kitais savivaldybės automobiliais.

K.Pašilienė sakė, kad net ir nusprendus neberemontuoti sudaužytojo automobilio šiemet naujos mašinos valdininkams savivaldybė nepirks. Šių metų biudžete tokiems pirkiniams pinigai nenumatyti.

Pašnekovė abejojo, kad naujas automobilis vicemerams bus perkamas ir kitąmet. Esą labiau savivaldybei reikia ne lengvosios mašinos, o mikroautobusiuko.