Išėjusį iš Pravieniškių 3-jų pataisos namų „Henytę" pasitiko žmona Ramutė su jauniausia šeimos dukra.

H.Daktaras paleistas į laisvę ankščiau laiko su tam tikrais apribojimais. Tokį nutarimą ketvirtadienį priėmė Kauno apygardos teismas (KAT) išnagrinėjęs H.Daktaro skundą dėl Kaišiadorių rajono apylinkės teismo nutarties, kuria atmestas prašymas paleisti „Henytę" anksčiau laiko.

Kaišiadorių rajono teismas savo nutartį motyvavo tuo, kad „Henytė" kalėjime ir toliau per tarpininkus vadovauja savo bendrams.

Tą patį ketvirtadienį ir KAT kalbėjo prokuroras, tuo tarpu "Henytės" advokatas tai vadino gandais ir nepatikrintais duomenimis.

H.Daktaras buvo charakterizuojamas kaip itin pavyzdingas kalinys – nuobaudų neskirta, „Henytė" skatintas du kartus, su administracijos darbuotojais bendravo pagarbiai, domisi mokslu, jau pasitaisė ir žada nusikaltimų nekartoti.

„Henytė" savo prašymą išleisti anksčiau laiko labiausiai grindė noru matytis ir prižiūrėti dvi 7 ir 14 metų dukras.

KAT nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Gruodį H.Daktaras nuteistas už turto prievartavimą iš Kučių šeimos, poveikio darymą liudininkui. Į bausmės laiką buvo įskaičiuotas ir suėmimo laikas iki teismo nutarties. H.Daktarui buvo skirta 2 metų ir 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmė bei 10 tūkst. litų bauda. „Henytei" buvo likę kalėti šiek tiek daugiau nei 13 mėnesių.