Pasak Muitinės departamento, krovininis automobilis "Iveco" priklauso Panevėžyje registruotai V.Dargio individualiai įmonei. Juo vairuotojas ekspeditorius 28 metų Giedrius Mažeika iš Olandijos gabeno daugiau nei 10,5 tūkst. litų vertės skintų bei vazoninių gėlių.

Po muitinės kontrolės Kalvarijos kelio poste Kovos su kontrabanda skyriaus pareigūnai automobilį su kroviniu nukreipė į detalaus tikrinimo angarą.

Tada G.Mažeika kartu su įformintais krovinio dokumentais pareigūnams pateikė ir sąskaitą, pažymėtą Lenkijos muitinės spaudu, tačiau neįrašytą į deklaraciją.

Padedant Marijampolės muitininkams, Kovos su kontrabanda skyriaus pareigūnai kelias valandas iš vilkiko iškrovinėjo ir skaičiavo gėles. Paaiškėjo, kad didelis jų kiekis buvo nedeklaruotas.

Rožės, gvazdikai, chrizantemos, gipsofilijos, astromerijos, tulpės, anturiai, frezijos, gerberos, orchidėjos ir kitos - iš viso 14 rūšių gėlės bei žaluma buvo įvertintos 10 553 litais.

G. Mažeika pareigūnams teisinosi neva muitinės tarpininkė į deklaraciją neįrašiusi vienos sąskaitos, o jis to nepastebėjęs.

Muitinės pareigūnai G.Mažeikai surašė protokolą už prekių (daiktų) deklaravimo tvarkos pažeidimą. Už tai jam gresia bauda nuo 3 tūkst iki 5 tūkst. litų bei gėlių konfiskavimas.