Pakrančių apsaugos rinktinės Ryšių su visuomene specialistės Astos Aleksėjūnaitės teigimu, pareigūnų įtarimą sukėlė iš Švedijos keltu "Palanga" atplukdytas prabangus praėjusių metų laidos automobilis "BMW 745", kurį vairavo 28 metų Italijos pilietis Francesco Massarelli. Kadangi mašina lizingo būdu buvo pirkta Italijoje, jai draudžiama kirsti Europos Sąjungos šalių teritorijos ribas tol, kol už ją nebus sumokėti visi pinigai. Apklausiamas mašinos vairuotojas teigė vykęs į Vilnių ir neigė ketinęs parduoti mašiną Rusijoje ar Baltarusijoje. Neįrodžius kaltės jis paleistas.

Pareigūnai įtaria, kad, bandydami pasieniečių budrumą, nusikaltėliai tokiu būdu Italijoje lizingo būdu pirktas mašinas siekia pervaryti į Rusiją ar Baltarusiją ir ten jas parduoti. Spėjama, jog apie tai žino ir mašinų savininkai, kurie tik gavę informacijos apie sėkmingą sandorį praneša policijai, jog automobilis pavogtas, ir gauna ne tik draudimo išmoką, bet ir dalį už parduotą mašiną gautų pinigų.

Tai jau trečias kartas šiemet, kai Klaipėdos uoste sulaikomos italų vairuojamos galutinai neišpirktos mašinos, kuriomis bandoma įvažiuoti į Lietuvą. Balandžio mėnesį panašiomis aplinkybėmis buvo sulaikyti apynauji BMW ir "Mitsubishi Pajero". Jie jau grąžinti savininkams Italijoje.