Incidentas kilo naktį iš sekmadienio į pirmadienį apie 3.45 val. Nuo Garliavos Veiverių plentu atvažiavęs “Volkswagen Golf” markės lengvasis automobilis, anot policijos pareigūnų, gerokai viršijo leistiną greitį, todėl buvo stabdomas. Vis dėlto prie vairo sėdėjęs iš pažiūros jaunas vairuotojas nesureagavo į pareigūnų reikalavimą sustoti ir nė nestabtelėjęs nurūko tolyn.

Tąnakt mieste budėję Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos Patrulių rinktinės pareigūnai nutarė bėglių nepaleisti ir pasileido sekti šiems įkandin. Vytis pagrindine Aleksoto gatve skriejusį bėglių automobilį teko dideliu greičiu. Vėliau nuo teisėsaugininkų sprukusi mašina pasuko dešinėn į H. ir O. Minkovskių gatvę, o iš čia tiltu pralėkė į kitą Nemuno pusę ir tęsė kelionę Karaliaus Mindaugo prospektu.

Pamatę, kad pavojingai miesto gatvėmis skriejantis ir manevruojantis automobilis vis tiek nesustos, po kelių įspėjimų pareigūnai ėmė šaudyti į mašinos ratus. Iš tarnybinio “ČZ 75P” pistoleto paleisti keturi šūviai pasiekė tikslą - vos tik įlėkęs į Nemuno gatvę, automobilis buvo priverstas sustoti, mat kulkos perskrodė jo ratus, o važiuoti kiauromis padangomis tapo nebeįmanoma. Be to, automobilių eismas šia gatve draudžiamas.

Priverstinai sustabdytame “Volkswagen Golf” automobilyje patruliai aptiko prie vairo sėdėjusį penkiolikametį Vilniaus gyventoją. Kartu su juo važiavo dar keturi panašaus amžiaus paaugliai - du nepaklusnaus jaunojo vairuotojo bendraamžiai ir pora aštuoniolikmečių.

Sulaikytųjų penketukas nedelsiant buvo pristatytas į Petrašiūnų policijos nuovadą. Dėl įvykio Panemunės policijos komisariato pareigūnai pradėjo tyrimą. Penkiolikametis vairuotojas ir jo bendrakeleiviai tikino į laikinąją sostinę atvykę pažiūrėti Kauno pilies. Vėliau jie esą ketino vykti į namus, tačiau nerado išvažiavimo į autostradą.

Policijos pareigūnai susisiekė su įžūlaus penkiolikamečio tėvu, kuriam ir priklausė bėglio vairuotas automobilis. Deja, iš vyriškio nedaug tepavyko gauti informacijos bei komentarų apie jaunėlio sūnaus klajones, mat jis tuo metu buvo gerokai įkaušęs ir apsimiegojęs.

Po policijos apklausos paaugliai buvo išleisti į namus, o jų automobilį kulkų suvarpytais ratais pareigūnai uždarė į aikštelę. Pareigūnai viliasi, kad šis įvykis kitiems vairuotojams taps pamoka, įrodančia, kad sprukti nuo savo miesto gatves kone mintinai mokančių ir idealiai pažįstančių teisėsaugininkų mažų mažiausiai naivu ir beprasmiška.