Trylikametę merginą policijos pareigūnai surado antradienį, kai ji po daugiau kaip dvi savaites trukusių „gastrolių“ grįžo į namus. DELFI žiniomis, bijodama dar didesnių nemalonumų, policiją iškvietė nepilnametės motina.

Sekmadienį policijai įkliuvo ir du trylikametės bendrai – penkiolikmetis jaunuolis ir šešiolikmetė mergina. Juos pareigūnai užklupo pas draugus Kauno rajone, Neveronyse.

Vaikai iš verslininko pavogtus pinigus jau buvo išleidę. Ką jie įsigijo už 200 tūkst. litų, policija kol kas neskelbia.

Ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai dėl vagystės iš Briedžių take gyvenančio verslininko namų pradėjo balandžio pabaigoje, kai į juos kreipėsi nukentėjusysis. Vyriškis teigė, kad iš pradžių pinigų bandė ieškoti savo pastangomis, tačiau nepavyko.

Manoma, kad nepilnametė į verslininko namus papuolė susipažinusi su šeimininkų dukra. Į saugomą namą ji pateko tada, kai nepilnametės į mokyklą išvažiavo pasiimti jos motina. Greičiausiai pavogusi raktą trylikametė su bendrais pateko į namus ir iš slėptuvės pavogė pinigus.

Trylikametė ir jos bendrai policijos pareigūnams jau buvo žinomi, todėl kai į juos kreipėsi verslininkas, iš karto kilo įtarimų, kad su vagyste gali būti susijusi nepilnametės gauja. Pranešama, kad anksčiau ši mergaitė galėjo iš vieno buto pavogti 100 tūkst. litų.