Apie 9 val. autostrados 216-ajame kilometre, prie Kryžkalnio, į jų autobuso priekį trenkėsi iš priešingos eismo juostos iššokęs lengvasis automobilis „Renault Laguna“.

Autobuso „Isuzu Tourquoise“ vairuotojas buvo prispaustas autobuso konstrukcijų, jį išvadavo gelbėtojai.

Pasak Šilalės policijos pareigūnų, nuo smūgio į autobusą iš „Renault Laguna“ iškrito ne tik vairuotojas, bet ir dar vienas keleivis. Du keleiviai žuvo iš karto.

„Iš lengvojo automobilio liko tik metalo laužo krūva“, - sakė Šilalės policijos budėtojai. Pasak jų, kol kas tiriama, ar lengvojo automobilio ir autobuso vairuotojai buvo blaivūs.

Kaip DELFI sakė įvykio vietoje buvęs rungtynių komisaras Zenonas Kidžius, 6 sportininkai sužeisti, tačiau lūžių nepatyrė. Labiausiai nukentėjo rankininkų autobuso vairuotojas, kurį išvadavo atvykę gaisrininkai. Jam stipriai sužalotos kojos.

„Automobilis atskrido tiesiog oru, slydo per žaliąją veją ir trenkėsi tiesiai į autobusą“, - sakė Z. Kidžius.

Anot jo, šalia lengvojo automobilio 2 keleiviai gulėjo negyvi, vieną keleivį stipriai sužalota galva išvežė greitoji medicinos pagalba, o ketvirtas lengvuoju automobiliu važiavęs rusiškai kalbantis asmuo subintuota galva sėdėjo greitosios pagalbos automobilyje.

Z. Kidžius teigė, kad įvykio vietoje mėtėsi meškerės ir šiukšlių krūva, mat lengvasis automobilis tiesiog subyrėjo.

Komanda vyko į rankinio lygos čempionato atkrintamąsias rungtynes su Klaipėdos „Dragūnu”.

Kauno Lūšies komanda yra šio sezono reguliaraus čempionato nugalėtoja.

Sunkiai sužeisti sportininkai ir du lengvojo automobilio keleiviai išvežti į Šilalės, Šiaulių, Tauragės ir kitas aplinkines ligonines. Nesunkiai sužeistus keleivius apžiūrėjo medikai, rankininkai į ligonines vykti atsisakė.

Dėl skaudžios nelaimės Šilalės rajone policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.