Operatyvininkai taip pat sulaikė, įtariama, tarnyba piktnaudžiavusį kolegą bei moterį, siejamą su kontrabandinio krovinio gabenimu.

Vakar teismas kontrabanda prekes gabenusį Baltarusijos pilietį leido suimti mėnesiui, pranešė VSAT.

Balandžio 30 d. vakare VSAT Ignalinos rinktinės operatyvininkai už kelių šimtų metrų nuo Tverečiaus pasienio kontrolės punkto pakartotiniam patikrinimui sulaikė mikroautobusą „Volkswagen Transporter“.

Turėta žinių, kad šia transporto priemone gali būti neteisėtai mėginama gabenti prekių. Tverečiaus pasienio kontrolės punkte nėra muitinės pareigūnų, todėl kontrolę vykdo tik Lietuvos ir Baltarusijos pasieniečiai. Per šį punktą į abi puses gali vykti tik deklaruotinų daiktų negabenantys Lietuvos ir Baltarusijos piliečiai.

Paaiškėjo, kad pasieniečių sustabdytą mikroautobusą vairavo 35 metų Baltarusijos pilietis. Jis pareigūnams pateikė tvarkingus automobilio bei asmens dokumentus.

Patikrinę mikroautobuso saloną, pasieniečiai jame rado į polietileno maišelius supakuotų trikotažinių drabužių ir daugiau kaip 6 tūkstančius 500 skaitmeninių diskų su įvairiais įrašais – filmais, muzika, žaidimais. Manoma, kad visos šios prekės pagamintos pažeidžiant intelektualinės nuosavybės teises.

Salone pasieniečiai taip pat rado keturis storo polietileno maišus, sveriančius po 30 kilogramų, su neaiškia, aštrų kvapą skleidžiančiomis granulėmis, bei dvi 10 litrų plastmasines talpas su skysčiu . Manoma, kad tai žemės ūkio paskirties trąšos. Tiksli jų kilmė paaiškės po ekspertų tyrimo.

Gegužės 1 dieną VSAT pareigūnai Adutiškio pasienio kontrolės punkte sulaikė į Lietuvą iš Baltarusijos atvykstančią kaunietę, kuri, kaip manoma, yra susijusi su minėtų prekių kontrabanda.

Tęsdami tyrimą, pasieniečiai atliko kratą viename Ignalinos rajono Didžiasalio gyvenvietės name. Čia rasta ir paimta dar apie 4 tūkstančius, kaip manoma, piratinių skaitmeninių plokštelių su įvairiais įrašais.

Įtarę piktnaudžiavimu tarnyba, VSAT Ignalinos rinktinės operatyvininkai sulaikė tuo metu Tverečiaus pasienio kontrolės punkte tarnybą vykdžiusį pasienietį.

Automobilis ir rastosios prekės laikinai saugomi VSAT Ignalinos rinktinėje. Dėl kontrabandos gabenimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vakar mikroautobusą vairavusį baltarusį Ignalinos rajono apylinkės teismas leido suimti mėnesiui. Šiandien VSAT pareigūnai ketina kreiptis į teismą dėl kardomosios priemonės skyrimo Adutiškio punkte sulaikytai kaunietei. Sprendžiamas klausimas ir dėl Tverečiaus pasienio kontrolės punkte sulaikyto pasieniečio nušalinimo nuo tarnybos. Pareigūnui pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba.

Vyksta tolesnis tyrimas.