Trečiadienio rytą Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai Šalčininkų rajone, ties Žvėryno kaimu, sulaikė to paties kaimo 28 metų gyventojo R.D. vairuojamą automobilį "Audi 100". Jo bagažinėje ir salone pasieniečiai rado 17 maišų be prekinių ženklų po 50 kilogramų cukraus. Kontrabandinis cukraus krovinys iš viso svėrė 850 kilogramų.

Manoma, kad automobilis į Lietuvą įvažiavo per pasienyje su Baltarusija esantį Naujasodžio supaprastinto pasienio kontrolės punkto postą, kuris yra vos už 300 metrų nuo kontrabandos sulaikymo vietos. Įtarus tarnybinių pareigų neatlikimu, nuo tarnybos minėtame kontrolės punkte nušalinti du jame dirbę pasieniečiai.

Per supaprastintus pasienio kontrolės punktus, esančius Lietuvos ir Baltarusijos valstybių pasienyje, gali vykti tik minėtų šalių pasienio ruožų gyventojai, negabenantys deklaruotinų daiktų. Sulaikytas automobilis ir kontrabandinis cukrus saugomi Tribonių užkardoje.

Automobilį vairavusiam Šalčininkų rajono gyventojui įteiktas šaukimas atvykti į Varėnos rinktinę apklausai. Dėl pasieniečių veiksmų Varėnos rinktinėje atliekamas tarnybinis patikrinimas.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos duomenimis, šiemet Lietuvos pasieniečiai iš viso sulaikė daugiau kaip 15 tonų kontrabandinio cukraus, daugiausiai - pasienyje su Baltarusija.