Vakar į Klaipėdos miesto apylinkės teismo suolą įtarus narkotinių medžiagų platinimu sėdo gargždiškis Viktoras Nekrevičius (gim. 1985 m.), buvęs klaipėdietis Romanas Mironiukas (gim. 1986 m.) ir šilutiškis Egidijus Žutautas (gim. 1982 m.).

Pareigūnai turėjo išankstinių įtarimų, kad V. Nekrevičius platina kvaišalus, tad jį demaskuoti nutarė panaudodami nusikalstamos veiklos imitavimo modelį.

Pernai birželio-liepos mėnesiais V. Nekrevičius ne kartą policijos siųstam klaipėdiečiui padėjo įsigyti narkotikų. Du kartus tai vyko Gargžduose - Minijos upės slėnyje, J. Janonio gatvėje ir prie gimnazijos "Vaivorykštė". V. Nekrevičius Vilmantu prisistačiusiam pirkėjui padėjo įsigyti ir MDMA tablečių, ir kanapių.

Viename šių epizodų dalyvavo ir R. Mironiukas. Kitas šioje istorijoje minimas įtariamasis - Arūnas Zagiras - nuo teisėsaugininkų slapstosi. Spėjama, kad jis išvykęs į užsienį.

Kvaišalai buvo perkami ir Klaipėdoje. Čia, pas Smiltelės gatvėje butą besinuomojusį E. Žutautą, policija rado nemažai narkotikų.

Anot kaltinamojo akto, E. Žutautas pernai rugsėjį Klaipėdoje iš nenustatyto asmens įsigijo 100 litų vertės metamfetamino miltelių, 250 litų vertės kanapių dalių, 750 litų vertės psichotropinių tablečių.

Spėjama, kad dalis jų buvo realizuota, o dalį teisėsaugininkai ir rado.

Pareigūnai džiaugiasi, kad jiems pavyko atskleisti nors dalį kvaišalų tiekimo į pajūrį grandinės - nustatyta, iš kur juos imdavo V. Nekrevičius. Iš kur narkotikų gaudavo kiti du kaltinamieji, liko neatskleista.

Vakar teisme apklaustas V. Nekrevičius neneigė pats vartojęs kvaišalus. Esą su įslaptintu liudytoju tapusiu klaipėdiečiu susipažinęs netyčia - šis pasiguodęs, kad nežino kur gauti kvaišalų, tad nusprendęs padėti.

"Man iš to jokios naudos nebuvo - dariau tai veltui. Padėjau kaip vartojantis vartojančiam", - tikino jis.

Teisėsaugininkų duomenimis, visi trys kaltinamieji gali būti išbandę narkotikų skonį. Esą vienam šis potraukis buvo tapęs problemišku, tad vaikinas gydęsis, o po reabilitacijos išvyko gyventi į kitą miestą.