Apžiūrėję metalinį angarą, pareigūnai vienoje jo sienoje aptiko skylę, pro kurią gali laisvai įlįsti žmogus. Skylė padaryta atlupus kelis skardos lakštus.

Bendrovės vyriausiasis finansininkas nurodė, kad iš sandėlio dingo įvairios gamybos įrangos, elektriniai židiniai, radiatoriai, karšto oro šildytuvai, svarstyklės, produkcijos džiovinimo spinta ir nemažai kitų vertybių.

Įvykį tiriantys pareigūnai vakar teigė kol kas ne tik neaptikę vagių pėdsakų, bet ir negalintys rasti bendrovės atstovų, kad galėtų patikslinti nusikaltimo aplinkybes.

Kai kurie "Lietuvos ryto" šaltiniai neatmetė galimybės, kad ši mįslinga vagystė gali būti ir inscenizuota, nes "Inkaro" ir jo dukterinių įmonių turto dalybos nesibaigė, nors buvusioje bendrovės teritorijoje iškilo nauji pastatai ir juose jau antrus metus šeimininkauja visai kiti verslininkai.

"Gal kas nors skolą natūra atsiėmė, o gal turtą nurašyti reikėjo", - juokavo viena buvusi įmonės darbuotoja.

Apvogtas sandėlis yra gerai saugomoje teritorijoje, į kurią net dieną sunku patekti, todėl pareigūnams kyla abejonių, kaip buvo galima nepastebėtiems išnešti nemažų gabaritų daiktus.

"Corporate Property Holding" biuras yra "Urmo" bazės patalpose, o apvogtasis sandėlis - Vilijampolėje. Akcinė bendrovė "Inkaro holdingas" buvo perregistruota į "Corporate Property Holding" 1999 metais. Oficialus perregistravimo motyvas - naujo akcininko atsiradimas.

Šioje bendrovėje dirba ir skandalingasis EBSW grupės strategas Algirdas Pašukevičius.