Pastaruoju metu Laisvės atėmimo vietų ligoninėje Vilniuje gydyta 34 metų A.Jonaitienė vakar buvo išvežta į Teismo psichiatrinės tarnybos Utenos ekspertinį skyrių. Čia jai bus atlikta stacionarinė psichiatrijos ekspertizė. A.Jonaitienė Šiaulių tardymo izoliatoriuje buvo uždaryta į bendrą kamerą su kitomis suimtosiomis.

Jokių incidentų tarp kraupiu nusikaltimu įtariamos moters ir kitų suimtųjų nekilo. Priešingai - kai kurios kalinės net bandė paguosti sielvartaujančią A.Jonaitienę.

Net ir dabar, po motinos prisipažinimo, Petrališkės kaime sklando abejonių, ar berniukų motina galėjusi du savo vaikus pasmaugti ir jų kūnelius panardinti į Kražantės upę, rašo "Šiaulių kraštas". Tuo, jog A. Jonaitienė galėjo pakelti ranką prieš sūnelius, negali patikėti ir Petrališkės kaimo bendruomenės vadovas A. Lembertas. "Čia kažkas ne taip, - sakė pirmininkas. - Mano galva, motina kažką dangsto, kažkas dar čia turėtų išlįsti. Kita vertus, pernelyg mažai pažinojau šitą šeimą: prieš puspenktų metų į Petrališkę atsikraustę Jonaičiai beveik su niekuo kaime nebendravo".

Ar galėjo A. Jonaitienė savo vaikus nužudyti dėl meilužio ar dėl padauginto alkoholio? "Dėl kokio meilužio? Kaimas niekada ir su niekuo jos nėra matęs. Ko jau ko, bet meilės santykių čia net naktį nenuslėpsi, - sakė "Šiaulių krašto" klausimo šokiruoti kaimiečiai. - Ir apie alkoholį negali būti kalbos: šeima vengdavo pasilinksminimų".

"Jonaičiai buvo vidutiniškai gyvenanti šeima, gal net truputį geriau nei vidutiniškai, - teigė Kražių seniūnas Vaclovas Andrulis. - Nesuprantu, iš kur tie kliedesiai apie šeimoje buvusį skurdą".

Teismo psichiatrai sunkiu nusikaltimu įtariamą motiną stebės mėnesį. Šiaulių tardymo izoliatoriaus vadovai A. Jonaitienę apsisprendė persiųsti į Vilniuje esančią Laisvės atėmimo vietų ligoninę, kai esą stipriai pablogėjo moters psichologinė būsena. Įtariamoji izoliatoriuje dirbančiam psichologui esą buvo užsiminusi net apie savižudybę.