Pranešimą apie gaisrą pareigūnai gavo sekmadienį apie 13 val. 30 min. Gaisrą lokalizuoti pavyko sekmadienį pavakarę. Su ugnimi kovojo 30 pasieniečių, 20 karių savanorių, 40 ugniagesių, 10 miškininkų.

Pareigūnai gaisravietėje budėjo ir naktį iš sekmadienio į pirmadienį, apie 80 jų tebegesino atskirus gaisro židinius ir pirmadienį.

Tuo tarpu ugniagesiams jau kuris laikas nepavyksta užgesinti gaisro netoli Vilniaus esančiame Rudaminos durpyne. Pirmadienį čia buvo išsiųstos papildomos pajėgos - trys Vilniaus miesto priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos automobiliai ir vienas Vilniaus rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Nemėžio komandos ekipažas.

Kai kuriuose sostinės rajonuose ir priemiesčiuose savaitgalį buvo jaučiamas aitrus smilkstančių durpių degėsių tvaikas.

Pasak spaudos, arčiau degančių durpynų įsikūrę gyventojai skundžiasi akių perštėjimu, galvos skausmais, pykinimu. Medikai pataria žmonėms veidus užsidengti marle, sandariai uždaryti langus, kad į patalpas nepatektų degančių durpynų smalkės.

Ugniagesiams durpynuose gaisrus gesinti labai sudėtinga, nes ugnis ne tik plečiasi paviršiumi, bet ir skverbiasi iki 1-2 metrų gilyn į durpžemį. Į išdegusias ir iš paviršiaus nematomas tuščias duobes gali prasmegti mašinos, įkristi žmonės.

Durpynai dega beveik visoje Lietuvoje.

Vien sekmadienį ugniagesiai gesino ugnį 37 durpynuose, 83 gaisrus pievose ir 18 gaisrų miškuose. Ugnis nuniokojo apie pora šimtų hektarų augmenijos.