Netikėtai į lenktynių trasą įsiveržęs automobilis BMW 520, kuriame važiavo penki neblaivūs vyrai, taranavo dviratininkes.

Mašiną vairavo neblaivus 33 metų Gniaužių kaimo (Pasvalio r.) gyventojas Algirdas Krištopaitis. Vienai sportininkei nepavyko išvengti kaktomušos.

Po susidūrimo su BMW krauju paplūdusi ir sąmonės netekusi 16-metė Sandra Musneckytė buvo išvežta į Pasvalio ligoninės reanimacijos skyrių. Iš ten sužeista mergina skubiai išgabenta į Panevėžį.

A.Krištopaitis, partrenkęs dviratininkę, savo mašiną pasuko prieš eismą ir važiuodamas taranavo sportininkių koloną lydintį automobilį "Alfa Lancia". Jį vairavo "Olimpo" DSK "Fortūna" mechanikas Stasys Jurėnas.

Vairuotojas teigė sąmoningai nevengęs susidūrimo, kad galėtų sustabdyti pavojingai besiblaškantį BMW. Po susidūrimo labiau nukentėjo "Alfa Lancia".

Girtas BMW vairuotojas ir dar keturi jo draugai, metę sudaužytą automobilį, spruko miesto kiemais ir daržais. Mašinos viduje pareigūnai rado nebaigtą gerti penkių litrų talpos plastikinį indą su alumi. Mašinos salone tebetvyrojo alkoholio tvaikas.

Prasidėjo BMW ekipažo gaudynės, į kurias įsitraukė ne tik policininkai, bet ir kai kurie dviračių lenktynes stebėję žiūrovai. Policininkams gelbėjo motociklu į renginį atvažiavęs Pasvalio rajono tarybos narys Eugenijus Malinauskas. Jis yra ir Lietuvos ekstremalaus sporto klubo "Pajusk skrydžio jėgą" prezidentas.

Nelaimės metu automobilyje "Alfa Lancia" šalia S.Jurėno sėdėjusi dviratininkių trenerė Loreta Zopelienė sakė buvusi nustebinta Pasvalio policininkų neveiklumo. Trenerės teigimu, pareigūnai nesiėmė jokių ryžtingų veiksmų, kad galėtų sustabdyti girtą vairuotoją.

Pamatęs lazdele mojantį policininką, A.Krištopaitis nesuprato, kodėl yra stabdomas. Apie dviračių lenktynes jis nieko nebuvo girdėjęs. Kadangi buvo išgėręs, jis nusprendė bandyti pabėgti nuo pareigūnų.

A.Krištopaitis nekreipė jokio dėmesio į policininkų ženklus, jo neprivertė sustoti ir dviratininkių priekyje važiuojantis policijos automobilis su švyturėliais.

Užuot sustabdęs savo mašiną, jis tik padidino greitį. Taikos gatvėje BMW išniro ties dviratininkių kolonos viduriu. Netikėtai pilna neblaivių vyrų mašina važiuodama pastojo kelią daliai dviratininkių. Jos būriu metėsi į šoną, norėdamos išvengti kraupios avarijos.

Bet Panevėžio sporto mokyklos "Olimpas" dviračių sporto klubo "El-Eko-Sport" dviratininkei lenktynių debiutantei S.Musneckytei susidūrimo su automobiliu nepavyko išvengti.

Dviratininkė trenkėsi į automobilio šoną galva ir krisdama prarado sąmonę. Jei ne sportininkės šalmas, pasekmės galėjo būti tragiškos.

Dėl šio incidento labai išgyveno Seulo olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtoja ir 1999 metų pasaulio čempionė L.Zilporytė: "Dviratininkės šalmus dėvi ne dėl gražumo ir šiandieną dar kartą tuo įsitikinome.

Kaip ir kitų sporto šakų atstovės, dviratininkės dažnai patiria traumų, prisirenka randų bei mėlynių. Bet skaudžiausia, kad dėl kažkokio girtuoklio galėjo nutrūkti gabios sportininkės karjera".

Pasvalio rajono policijos pareigūnų teigimu, iš avarijos vietos pabėgęs A.Krištopaitis buvo sulaikytas maždaug po valandos. Jis ėjo gatve, apsimetęs praeiviu.

A.Krištopaičiui policijoje nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Sąmyšį ir siaubą sukėlusio vairuotojo kraujyje rasta daugiau nei 1,5 promilės alkoholio.