Pasak S.Petraičio, sovietmečiu, kol degalinių tinklas buvo sukoncentruotas Panevėžyje ir jo priemiesčiuose, apie vagystes iš automobilių nebuvo girdėti. Jos prasidėjo praėjusio dešimtmečio pabaigoje, kai šalia kelio "Via Baltica" ėmė dygti privačios degalinės.

S.Petraičio teigimu, paprastai pagrindinis vagių grobis būna degalai - šiuos jie išleidžia iš automobilių bakų. Tokios vagystės fiksuojamos itin dažnai. Rečiau pasitaiko krovinių vagysčių. Pastaraisiais metais iš krovininių automobilių dingdavo įvairiausios prekės: vištų šlaunelės, buitinė elektronika, alkoholiniai gėrimai ir kitkas.

Policijos komisariato viršininko pavaduotojo teigimu, Panevėžio rajone yra ir daugiau nesaugių vietų, tačiau daugiausia vagysčių įvykdoma trijose degalinėse. Viena pavojingiausių yra prie Ramygalos, kitos dvi - Nausodės ir Ūtos kaimuose. Visos jos įsikūrusios šalia "Via Balticos".

"Ne kartą tyrėme padėtį šiose degalinėse. Savininkai tikino, kad jose gana saugu, įrengtos vaizdo kameros. Tačiau jos fiksuoja tik tas vietas, kur pilamasi degalų. Teritorija, kur ilsisi vairuotojai, ne tik nefilmuojama, bet ir neapšviesta, tad jiems išties nesaugu", - įsitikinęs S.Petraitis.

Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos atstovo spaudai Anatolijaus Jakimovo teigimu, mūsų vežėjai šalies degalinėse paprastai nenakvoja, tad ir apie apvagiamus vairuotojus sužino tik iš žiniasklaidos. A.Jakimovo manymu, degalinėse pailsėti sustoję vairuotojai pirmiausia patys neturėtų prarasti budrumo ir atsargumo, tuomet ir vagysčių iš automobilių būtų mažiau.