Automobiliu „Opel Omega“ iš Vakarų Europos į Lietuvą grįžtantį mūsų šalies pilietį M. B., muitinės pareigūnai Kalvarijos pasienio kontrolės punkte sustabdė apie 7 val. ryto. Nors mašinos vairuotojas tikino pareigūnus nieko draudžiamo nevežantis, šie nusprendė „Opel Omega“ patikrinti. Pareigūnams tikrinti taip pat padėjo ir Pažeidimų prevencijos skyriaus tarnybinis šuo.

Detalaus patikrinimo metu, automobilio bagažinėje, atsarginiame rate, pareigūnai surado daugiau nei puspenkto kilogramo narkotinių medžiagų. Į polietileninius maišelius buvo sandariai supakuota 3,22 kg žalios spalvos augalinės kilmės medžiagos, kaip įtariama kanapės, bei daugiau nei 5 tūkstančiai (1,52 kg.) rausvos spalvos tablečių su įspaustais vyšnios atvaizdais, kaip įtariama, tai sintetinis narkotikas ektazis.

Bendra sulaikytų narkotinių medžiagų vertė juodojoje rinkoje gali siekti daugiau nei pusantro šimto tūkstančių litų, pranešė MKT.

Vėliau atlikus kratą sulaikytojo namuose Klaipėdos mieste, pareigūnai, kuriems ir šį kartą padėjo specialiai narkotikų paieškai apmokytas tarnybinis šuo, rado dar 20 melsvos spalvos tablečių su firminio ženklo „adidas“ logotipu. Manoma, kad tai irgi ekstazis.

Narkotines medžiagas gabenęs klaipėdietis M. B. sulaikytas dviem paroms, MKT Marijampolės skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso 199 str. 2 d.

Pernai MKT pareigūnai sulaikė 19 tūkst. vnt. ekstazio tablečių.