Kaip praneša Kalėjimų deprtamentas, pataisos namų administracija nuteistajam Nikitai B. suteikė ilgalaikį (iki dviejų parų) pasimatymą.

Kovo 29-ąją, prieš pietus, susitikti su juo iš Vilniaus atvyko nuteistojo žmona 24 metų Irena B. Moteris buvo įspėta dėl jai gresiančios atsakomybės už nuteistiesiems turėti draudžiamų daiktų perdavimą. Viešnios atsivežti maisto produktai ir ji pati buvo patikrinti, tačiau pareigūnė stengėsi būti delikati, neįkyrėti nėščiai moteriai.

Tačiau kitą dieną, penktadienio rytą, tarnybinio šuns Džerio lydimi pareigūnai vis dėlto pasibeldė į kambarį, kuriame atvykėlė apsistojo su savo vyru. Iš pradžių keturkojį buvo sudominęs tualetas, tačiau pareigūnai ten nieko nerado. Kambaryje šuo iš karto patraukė prie spintos, tiesiog veržte veržėsi į ją. Atidarius spintos duris Džeris „parodė“ pareigūnams viršutinėje lentynoje sudėtą visą, kaip įtariama, kvaišalų rinkinį.

Šešiuose užspaudžiamuose polietileno maišeliuose buvo apie 12 gramų augalinės kilmės medžiagos, kituose penkiuose – maždaug 15 gramų baltos spalvos birios medžiagos. Dar dviejuose didesniuose maišeliuose rastos 186 raudonos spalvos ir 48 – geltonos spalvos tabletės.

Pareigūnai įtaria, kad augalinė medžiaga – džiovintos kanapės ir jų dalys, milteliai – amfetaminas, o tabletės – ekstazis.

Neabejojama, kad šiuos kvaišalus į pataisos įstaigą sugebėjo įnešti nėščia nuteistojo žmona.

Moteris buvo sulaikyta ir apklausta, tačiau jos padėtis leis išsisukti nuo suėmimo.

Klaipėdietis 27 metų Nikita B. už grotų atsidūrė dėl sunkių nusikaltimų – nužudymo (BK 129 str. 2 d. 6 p.) ir plėšimo. Teismo jam skirta galutinė trylikos metų laisvės atėmimo bausmė turėtų baigtis 2015-ųjų birželį. Į Alytaus pataisos namus nuteistasis praėjusių metų lapkritį buvo perkeltas iš Vilniaus 2-ųjų pataisos namų. Bausmę klaipėdietis atlieka atskirame lokaliniame sektoriuje.

Radinys pataisos namų pasimatymų biuro patalpose – Džeriui pirmasis mūsų šalyje. Kartu su dar dviem keturkojais jis prieš mėnesį atkeliavo iš Olandijos. Kalėjimų departamentas šioje šalyje įsigijo rimtų pagalbininkų kovojant su neteisėta kvaišalų apyvarta įkalinimo įstaigose. Šunys atiteko Alytaus pataisos namams, Pravieniškių 2-iesiems pataisos namams-atvirajai kolonijai ir Lukiškių tardymo izoliatoriui-kalėjimui.

Džerio rastosios medžiagos perduotos ekspertams, dėl kvaišalų platinimo (BK 260 str. 1 d.) pataisos namų Vidaus tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Alytaus pataisos namuose šiuo metu bausmę atlieka apie 1100 ne pirmą kartą laisvės atėmimu už nusikaltimus baustų vyrų.