H.Daktarui iki bausmės atlikimo pabaigos teliko metai ir penki mėnesiai.

Teismas 8 tūkst. sumažino A.Glinskui paskirtą baudą, nes jis daugiau kaip mėnesį praleido už grotų. Be to, sumažinta suma, priteista dėl patirtos neturtinės žalos nukentėjusiesiems. Kučiai iš H.Daktaro prašė priteisti 100 tūkst. litų, tačiau teismas buvo priteisęs 40 tūkst. litų. Ketvirtadienį Lietuvos apeliacinis teismas šią sumą dar labiau sumažino - G.Kučiui priteisti 7 tūkst. litų, o J.Kučienei - 2 tūkst. litų žalai atlyginti.

Teismas pažymėjo, kad nuteistiesiems skirtos pagrįstos bausmės, nėra pagrindo jų griežtinti.

Vilniaus apygardos teismo nuosprendį buvo apskundusi ne tik Generalinė prokuratūra, bet ir nuteistieji bei nukentėjusieji. Prokurorai Kauno nusikaltėlių šului prašė skirti griežtesnę bausmę - įkalinimą 4 metams. Nuteistieji savo skunduose tvirtino, kad dėl pateiktų kaltinimų jie turėtų būti išteisinti. Su nuosprendžiu nesutiko ir nukentėjusiais pripažinti bei valstybės saugomi sutuoktiniai Kučiai. Jie prašė nuteistiesiems ne tik skirti griežtesnes bausmes, bet ir priteisti 100 tūkst. litų.

H.Daktarui kaltinimus dėl turto prievartavimo Vilniaus apygardos teismas buvo perkvalifikavęs į švelnesnius. Teismui nepavyko įrodyti, kad G.Kučio turtas prievartautas stambiu mastu.

Buvo nustatyta, kad H.Daktaras reketavo savo buvusį šeimos draugą Gintarą Kučį, pravarde Kapucinas, ir jo žmoną Jurgitą. H.Daktaro žmona ir motina bei A.Glinskas buvo kaltinami dėl poveikio G.Kučiui - įkalbinėjo kaltinamojo atžvilgiu duoti palankius parodymus bei neatpažinti kaltinamųjų. J.Daktarienė ir A.Glinskas savo parodymų teisme nepakeitė.

R.Daktarienė buvo išteisinta, nes jos veiksmuose nebuvo nusikaltimo požymių. R.Daktarienė patvirtino, kad buvo nuvykusi pas G.Kučį, tačiau tik pasiteiravo apie prokuratūros atliekamą tyrimą. Operatyvinėse pareigūnų pažymose teigiama, kad R.Daktarienė darė poveikį, tačiau, teismo nuomone, byloje nėra jokių dokumentų, galinčių tai patvirtinti.

J.Daktarienė ir A.Glinskas gerai žinojo apie pareigūnų atliekamus procesinius veiksmus, be to, A.Glinskas ne kartą įkalbinėjo duoti H.Daktarui palankius parodymus. A.Glinskas už palankių parodymų davimą G.Kučiui žadėjo atsilyginti - siūlė paimti konjako butelį. „Tokiu atveju, jei H.Daktarą pasodins, gyvenimas nesibaigia“, - A.Glinskas nukentėjusiajam grasino, kad su juo ateityje gali būti susidorota.

Teismas nustatė, kad H.Daktaras G.Kučiui tik užuominomis užsiminė apie pinigų davimą, be to, nėra duomenų, kad G.Kučys ketino parduoti namą. Teismas pabrėžė, kad nukentėjusieji dėl padaryto nusikaltimo realiai nepatyrė žalos.

Generalinė prokuratūra atsiėmė kaltinimus dėl pasikėsinimo sukčiavimo būdu iš Kauno nusikaltėlių pasaulyje gerai žinomo Jono Bielskio gauti daugiau kaip 100 tūkst. JAV dolerių. Todėl šiame epizode H.Daktaras buvo išteisintas.

DELFI primena, kad Generalinės prokuratūros pareigūnai nustatė, jog prieš metus H.Daktaras sutikęs savo seną draugą pareiškė, kad tas gerai gyvena. Vėliau per kratą iš H.Daktaro buvo paimtas raudonos spalvos sąsiuvinį, kuriame įrašytos politikų pavardės, taip pat frazė "Kapucino niekšybė".

Daktarienės ir A.Glinskis buvo kaltinami poveikio G.Kučiui darymu. R.Daktarienė teigė, kad ji sužinojo, jog G.Kučys jos vyrui turi kažkokių pretenzijų ir dėl to įvyks apklausa prokuratūroje.

Automobiliu kartu su H.Daktaru ir kažkokiu draugu ji nuvyko prie G.Kučio namų. Tuo metu G.Kučys jau buvo saugomas ir jo namuose visą parą budėjo pareigūnai. G.Kučys pareigūnams pranešė, jog H.Daktaras spaudė jį parduoti namą ir atiduoti gautus pinigus.

H.Daktaras buvo sulaikytas lapkričio pradžioje gatvėje Kaune, kai važiavo automobiliu. Sulaikius H.Daktarą, Kauno rajone, Užliedžių kaime, esančiuose jo namuose buvo atliktos kratos. H.Daktaras yra teistas ne kartą, taip pat ir už turto prievartavimą bei poveikį liudytojui.

Vilniaus apygardos teisme prieš porą savaičių išnagrinėta dar viena byla, kurioje H.Daktaras išteisintas dėl buvusio bičiulio turto prievartavimo.