Ši nesaugoma, joje neįrengtos vaizdo kameros, tačiau važiuojantieji greta esančia autostrada Vilnius-Kaunas ne visada atsilaiko prieš pagundą sustoti čia poilsiui. Ne vienas jų po to labai gailėjosi.

Panašiai šiandien jaučiasi ir tąnakt šioje aikštelėje poilsiui sustojęs 40-metis latvis. Apie trečią nakties jis pabudo nuo įtartino triukšmo. Išlipęs iš kabinos pasižiūrėti, kas vyksta, susidūrė su grupe kaukėtų asmenų. Nuplėšę latvio vairuoto vilkiko puspriekabės plombą, jie krovėsi Suomijon gabentas pašto siuntas.

Kauno policijai latvis teigė puolęs šaukti pagalbos. Jos iš niekur nesulaukta, o plėšikai išsitraukė ginklą. Pamatęs pistoleto vamzdį, latvis nutilo. Netrukus pasišalino ir plėšikai.

Įtariama, kad nusikaltėliai spėjo pagrobti tris į Suomiją gabentas pašto siuntas. Jų kiekis bei patirta materialinė žala dar tikslinama. Paaiškėjo, kad kartu su kroviniu dingo ir apie 500 litrų dyzelino.

Tradiciškai tikrinamos visos įmanomos versijos. Tarp jų - ir melagingo pranešimo. Po paryčiais policijoje įvykusios apklausos latvis išskubėjo savais keliais, apie patirtus nuostolius žadėdamas pranešti vėliau.

Plėšikų ieškantys pareigūnai vakar dar nežinojo, koks buvo pagrobtų siuntų turinys.