Gamtai padarytos žalos dydžiu, taip pat galimai kaltais dėl avarijos bendrovės „Klaipėdos vanduo“ darbuotojais domisi ir Klaipėdos prokuratūra.

Prieš pusantros savaitės greta Klaipėdos, Žardės kaime, trūkus nuotekų linijai į Kuršių marias ištekėjo 57 tūkstančiais kubinių metrų nevalytų nuotekų. Gavus laboratorinių tyrimų išvadas paaiškėjo, kad avarijos vietoje tokios aplinkai kenksmingos medžiagos kaip azotas ar fosforas viršija normas.

Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos agentūros vedėjas Romualdas Dužinas „Vox Maris“ žinioms sakė, kad nuotekų kiekiai, patekę į gamtą, dvigubai didesni nei per panašią avariją pernai metais.

„Todėl ir žala gamtai bus padaryta dvigubai didesnė“, - kalbėjo R. Dužinas.

Pasak jo, apskaičiuoti padarytą žalą gamtai dar prireiks laiko.

Tačiau šia avarija jau susidomėjo Klaipėdos prokuratūra. Pradėtas ikiteisminis tyrimas nustatyti gamtai padarytos žalos dydį ir pobūdį, taip pat ir galimai dėl to kaltus asmenis.

„Jeigu bus nustatyta, kad gamtai padaryta didelė žala, Baudžiamojo kodekso atitinkamas straipsnis numato griežtą atsakomybę. Gali būti skiriama bauda, areštas ir net laisvės atėmimas iki šešerių metų. Bet kol kas anksti apie tai kalbėti, nes byla turi pasiekti teismą, kol kas pradėtas tik ikiteisminis tyrimas“, - sakė Klaipėdos prokuratūros atstovė spaudai Palmyra Martinkienė.

Tai jau ne pirmas kartas, kai prokūra po panašių avarijų imasi tirti bendrovės „Klaipėdos vanduo“ darbą.

Šaltinis
Radijo stoties "Vox Maris" žinių tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją