„Jaučiuosi kaip išprievartautas. Mane pirmą kartą taip smarkiai apšvarino. Jaučiu ir nuoskaudą, ir pyktį, ir gailestį vienu metu. Norėčiau pamatyti tuos nusikaltėlius ir pažiūrėti jiems į akis. O jei juos sutikčiau, liepčiau suvalgyti pavogtą kompiuterį“, – pirmadienį dienraščiui L.T. sakė grupės vokalistas.

Svarbi informacija

Pirminiais duomenimis, plėšimas įvyko šeštadienio naktį. Grupės „Amberlife“ įrašų studija įrengta buvusio fabriko pastate, Klaipėdoje.

„Penktadienį aš dar darbavausi joje, o šeštadienį ji buvo laisva – niekas iš muzikantų ten nesilankė. Tikėtina, kad viskas įvyko naktį. Sekmadienio rytas man nebuvo saldus – paskambino grupės bosininkas, kuris pirmasis ir pamatė šiurpų vaizdą. Jis prižadino mane su ne kokiomis naujienomis“, – prisiminė E.Lubys.

Iš viso patirti nuostoliai įvertinti maždaug 12 tūkstančių litų. „Amberlife“ lyderis tikino, kad skaudžiausia netektis jam buvo prarastas kompiuteris, kuriame daug svarbios informacijos – tai koncertinės kūrinių aranžuotės bei maždaug 50 naujų kūrinių, kuriuos grupė kūrė pusę metų.

Ir tai ne viskas, ką iš įrašų studijos nugvelbė vagys. Ilgapirščiai pasisavino E.Lubio kuprinę su grupės narių koncertiniais marškinėliais, taip pat kelis muzikos instrumentus bei jų priedus. Tačiau grupės kompaktinių plokštelių vagys nepaėmė.

„Jie tikrai nebuvo mūsų gerbėjai. Jei Klaipėdoje pamatysime ką nors su mūsų marškinėliais, galbūt rasime ilgapirščius“, – pečiais gūžčiojo dainininkas.

Pradės tyrimą

Edgaras sakė, jog su grupės nariais apsvarstė visokius nusikaltimo motyvus, tačiau nesuprato, kam galėjo prireikti aparatūros ir grupės kompiuterio. Manoma, kad į įrašų studiją įsibrovė neprofesionalai, nes laužta įprastu laužtuvu ir imti pavieniai daiktai.

Patalpos saugomos sargo, tačiau jis nieko įtartino nepastebėjo. „Šioje istorijoje džiaugiuosi bent dėl to, jog vagims nerūpėjo mano gitara. Jei būčiau netekęs jos, tikrai būčiau apsiverkęs“, – sakė Edgaras.

Muzikantas juokavo, jog ilgapirščiai nepagrobė studijoje buvusių kolonėlių, nes jos, matyt, per sunkios.

Sužinojęs apie vagystę, vokalistas iš karto atskubėjo į įvykio vietą ir iškvietė policiją. Pareigūnai viską apžiūrėjo, rado pirštų atspaudus ir žadėjo pradėti tyrimą.

Paliko savo daiktų

Kad vagys – neprofesionalai, galima spręsti ir iš to, kad jie studijoje paliko savo daiktų – sujauktose patalpose mėtėsi dėžutė, kurią naudoja santechnikai, taisydami maišytuvus ir kriaukles, be to, liko viskio butelis.

„Greičiausiai jie studijoje pasilinksmino, išgėrė, įrašė kelias dainas ir viską išsinešė. Dabar galės apsivilkti mūsų koncertinius marškinėlius ir eiti koncertuoti“, – komiškai situaciją įvertino Edgaras.

Grupės „Amberlife“ vadybininkas Gintaras Bendžius pirmadienį L.T. teigė, jog žmonės, galimai nusipirkę pavogtus muzikantų daiktus, prašomi atsiliepti. „Jeigu jūs nusipirksite vogtą kompiuterį ar muzikos instrumentus, labai prašome kreiptis į mus ar laikraštį ir pranešti apie tai. Tikrai neliksime skolingi“, – sakė vadybininkas.