Apie bėglį pranešta Širvintų rajono ir Vilniaus miesto policijos komisariatams, Vidaus reikalų ministerijos vidaus tarnybos 2-ajam pulkui, sudarytos paieškos grupės, tikrinamos galimos R. Vasiliausko slapstymosi vietos.

Dėl nuteistojo pabėgimo pataisos namų Vidaus tyrimo tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Praėjusių metų gegužės 19 dieną R. Vasiliauskui buvo išduotas leidimas be sargybos ar palydos dirbti už pataisos įstaigos ribų.

Bausmių vykdymo kodeksas numato, kad dirbantiems nuteistiesiems, kurie neturi galiojančių nuobaudų, įstaigos administracija gali leisti nuvykti į namus. Vadovaujantis šia nuostata, R. Vasiliauskui buvo suteikta galimybė aplankyti Širvintų rajone gyvenančią motiną Melaniją Vasiliauskienę.

Nuteistasis išvyko praėjusio penktadienio popietę, apie antrą valandą. Sugrįžti jis privalėjo kovo 19-osios rytą, iki aštuntos valandos. Širvintų rajone gimęs ir ten iki suėmimo gyvenęs R. Vasiliauskas teistas keturiolika kartų, paskutinįsyk – pernai kovą. Tuomet Ukmergės rajono apylinkės teismas jį pripažino kaltu dėl vagystės (BK 178 str. 2 d.) ir metams ir aštuoniems mėnesiams pasiuntė už grotų.

Bausmė turėjo baigtis už keturių mėnesių, liepos 27 dieną. Tačiau šis terminas R. Vasiliauskui bus pratęstas: už naują nusikaltimą – pabėgimą iš pataisos įstaigos (BK 241 1 d. str.) jam gresia areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Vilniaus 2-uosiuose pataisos namuose šiuo metu bausmę atlieka daugiau kaip keturi šimtai už nusikaltimus ne pirmą kartą laisvės atėmimu baustų vyrų.