Pasak Pasienio policijos departamento, kontrabandinį krovinį ties Šalčininkų kaimu 19 val. 20 min. sulaikė Varėnos pasienio policijos rinktinės (PPR) Specialiosios paskirties būrio ir Operatyvinio skyriaus pareigūnai.

Turėdami išankstinės informacijos, pasieniečiai vieną po kito sulaikė Šalčininkų link važiavusius visureigį "Nissan Patrol" ir UAZ 452. Pamatęs pareigūnus, UAZ vairuotojas iššoko iš automobilio ir pabėgo. Pasieniečiai sulaikė "Nissan Patrol" vairavusį 23 metų vilnietį Marijaną Taraškevičių ir UAZ keleivį vilnietį taip pat 23 metų Kastytį Šimkų.

Patikrinimo metu automobilio "Nissan Patrol" salone pasieniečiai rado 44 maišus, kurių kiekviename buvo po 50 kilogramų cukraus. UAZ salone aptikta dar 40 maišų cukraus. Ant vieno maišo aptikta etiketė su Baltarusijos Gorodeijsko miesto cukraus fabriko prekiniu ženklu. Likę maišai buvo be etikečių.

Sulaikytieji pasieniečiams paaiškino, kad sienos nekirto, esą tik buvo nuvykę į netoli sienos esantį mišką, kur stovėjo cukraus maišų prikrautas sunkvežimis. Vyriškiai teigė, kad, persikrovę cukrų į automobilius, važiavo link Šalčininkų.

Sulaikytasis K. Šimkus pasieniečiams paaiškino, kad pabėgęs UAZ vairuotojas pasiūlė jam užsidirbti kraunant cukrų ir už tai pažadėjo 30 litų.

Padidinus alkoholinių gėrimų akcizą Baltarusijoje, populiariausia kontrabandine preke Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje tapo cukrus. Šiemet Lietuvos pasieniečiai jau sulaikė beveik 245 tonas kontrabanda į Lietuvą gabento cukraus. 190 tonų sulaikyta pasienyje su Baltarusija, likusi cukraus kontrabanda - pasienyje su Rusijos Federacijos Kaliningrado sritimi.