Vilniaus mokytojų namų meno galerijose, kaip ir kitose, nėra budėtojo, kuris vaikščiotų kiekvienam lankytojui iš paskos. „Matyt, žmogus nutaikė momentą, kai patalpoje buvo tuščia, o paimti ant vinies pakabintus darbelius ir nusinešti - labai greita, pusės minutės darbas“, - pripažino menininkė.

Anot J.Stauskaitės, liūdna dar ir todėl, kad vagystės iš parodų - ne naujiena. „Paveikslai ir pas mus, ir iš „Vartų“ galerijos vagiami nebe pirmus metus. Iš Koridoriaus galerijos dingsta net vaikų darbai, per kiekvieną parodą mažiausiai 4-5 nuplėšomi“, - pasakojo dailės mokyklos vadovė.

Dailininkė sakė jaučianti, jog tai ne šiaip meno mylėtojų darbas, o „kažkoks „bomžų“ biznis“.

Tokius įtarimus patvirtino pernykštis nutikimas, kai vienoje iš rėminimo įmonių J.Stauskaitė pati netyčia pamatė iš parodos pavogtą jos vadovaujamos dailės mokyklos mokinio darbą.

„Tuomet iš Mokytojų namų Koridoriaus galerijos ekspozicijos buvo dingę 3 profesionaliai sukurti natiurmortai. Po trijų dienų atsitiktinai užėjau į paveikslų rėminimo įstaigą, kurią paprastai aplenkdavau, ir ant stalo pamačiau paruoštą rėminimui vieną iš tų dingusių darbų. Kaip vėliau paaiškėjo, natiurmortą žmogus nusipirko blusų turguje prie Profsąjungų rūmų“, - pasakojo DELFI pašnekovė.

Per parodas savo darbų netekusiems dalininkams yra tekę juos aptikti antikvariatuose, Pilies gatvės turgelyje.

Paklausta, ar tikisi atgauti iš jubiliejinės parodos pavogtus ankstyvuosius grafikos darbelius, menininkė sakė, jog kreipėsi į policiją, nes tie darbai nufotografuoti.

„Šeštadieniais bandysime ir patys ieškoti. Anūko prašiau, kad su draugais pažiūrėtų turgeliuose. Visko būna, jei aš tada atsitiktinai radau vogtą darbą, gal ir savo atgausiu“, - vylėsi kovo 7 dieną apvogta dailininkė.