Praėjusį ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės pasieniečiai patikrino Lazdijų rajono Agarinių kaime esančią sodybą. Turėta informacijos, kad čia gali būti neteisėtai sandėliuojami kontrabandiniai rūkalai.

Sodybos kieme pareigūnai rado krovininį tentu dengtą automobilį „Mercedes Benz“, o jo kėbule – 111 tūkstančių pakelių cigarečių „LM“ ir „Jing Ling“. Nestandartinėse dėžėse sudėti rūkalų pakeliai buvo paženklinti Rusijos pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Sodybos teritorijoje esančiame svirne VSAT operatyvininkai rado dar beveik 90 tūkstančių rusiškomis banderolėmis paženklintų pakelių cigarečių „Sovereign“, „LM“ bei „Jing Ling“.

Iš viso rasti 193 tūkstančiai 350 pakelių kontrabandinių cigarečių. Rūkalai saugomi VSAT Lazdijų rinktinėje.

Sodyboje tą pat dieną pasieniečiai sulaikė ir areštinę dviem paroms buvo uždarę 42 metų Lazdijų rajono gyventoją. Vėliau jis buvo paleistas. Dėl neteisėto akcizu apmokestinamų prekių laikymo VSAT Lazdijų rinktinėje vykdomas ikiteisminis tyrimas.

Iš viso šiemet Lietuvos pasieniečiai jau sulaikė daugiau kaip 1 milijoną 314 tūkstančių pakelių kontrabandinių cigarečių.