Vytauto pr. šalia geležinkelio stoties turgavietės reido metu buvo užfiksuota, kaip nėščios romų tautybės moterys įkyriai kibo prie Vytauto prospektu praeinančių žmonių, siūlė būrimo paslaugas ir prašė pinigų. Šios moterys policijai yra gerai žinomos, ne kartą baustos administracine tvarka už įvairius pažeidimus, taip pat ir už būrimą viešose vietose.

Reido metu romų tautybės moterys, pamačiusios prieinančius pareigūnus, puolė aiškinti, kad joms bloga, netgi apsimetė, kad tuoj pradės gimdyti. Policijos pareigūnai pasiūlė iškviesti medikus, tačiau „sąrėmiai“ baigėsi. Moterys prisipažino gudravusios, todėl sutiko vykti į Centro policijos nuovadą.

Pažeidėjoms policija surašė administracinės teisės pažeidimo protokolus ir paskyrė 150 litų baudas.

Pasak policijos, Vytauto prospekte, dėl tariamų būrėjų veiklos, nukentėjo nemažai asmenų, kurie prarado ne vieną tūkstantį litų bei įvairius papuošalus. Būrimo paslaugas teikusi bei priekabiavusi prie praeivių S.M. įtariama išviliojusi iš asmenų turto už 17 tūkst. litų bei 20 tūkst. litų. Dėl sukčiavimo policijoje yra atliekami ikiteisminiai tyrimai.

Kauno policijos pareigūnai prašo nebūti patikliais ir nesinaudoti „būrėjų“ paslaugomis.