Įtariama, kad firma pateikė neteisingus duomenis apie pelną Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI), pranešė FNTT.

Pasak pranešimo, J.Pečiulio komercinės firmos atsakingi darbuotojai padarė žalą valstybės biudžetui už 1 mln. 168 tūkst. 247 litus, firmai priskaičiuota baudų ir delspinigių viso už 1 mln. 181 tūkst. 787 litus.

Atliekant patikrinimą buvo nustatyta, kad J.Pečiulio komercinė firma pirko medieną iš Lietuvos ūkio subjektų, o apdirbtą medieną realizavo Lietuvoje ir užsienyje.

FNTT prie VRM Klaipėdos apskrities skyriaus pareigūnai pirmadienį iškėlė baudžiamąją bylą dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo uždarojoje akcinėje bendrovėje (UAB) "Nautora" bei žinomai neteisingų duomenų apie įmonės pelną pateikimo Valstybinei mokesčių inspekcijai.

Už nepriskaičiuotus ir nesumokėtus mokesčius į valstybės biudžetą, mokesčių administratorius vadovaudamasis Mokesčių administravimo įstatymo bei kitų įstatymų nuostatomis už nedeklaruotus ir nesumokėtus mokesčius pritaikė ekonomines sankcijas - skyrė baudų ir priskaičiavo delspinigių už daugiau nei 138 tūkst. litų.

Pareigūnų teigimu, valstybės biudžetui padaryta žala sudaro 346 tūkst. 705 litus.

FNTT taip pat iškėlė baudžiamąją bylą dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo uždarojoje akcinėje bendrovėje UAB "Fair wood".

Įtariama, kad bendrovė pateikė neteisingus duomenis apie pelną Valstybinei mokesčių inspekcijai.

Pasak FNTT, UAB "Fair wood" atsakingi asmenys pažeidė Buhalterinės apskaitos pagrindų įstatymą ir 1999 metais padarė žalą valstybės biudžetui už 110 tūkst. 159 litus.

Be to, Klaipėdos apskrities Valstybinė mokesčių inspekcija įmonei priskaičiavo 135 tūkst. 674 litus delspinigių ir baudų.

UAB "Fair wood" vykdoma veikla - medienos apdirbimas ir prekyba.