Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, 75 proc. šiomis dieniomis užregistruojamų gaisrų kyla dėl sausros.

Nuo metų pradžios šalyje degė jau 528 ha miškų. Vien antradienį - apie 30 ha.

Vilniaus miesto priešgaisrinė tarnyba informavo Eltą, kad ir trečiadienį ugniagesiai buvo kviečiami "į visas puses". Vilniaus rajono Parudaminio kaime jau antra diena dega apie 8 ha miško, durpingos pievos smilksta Čekiškės kaime, taip pat Dvariškių gatvėje netoli Gulbinų poilsiavietės.

Dar vieną miško gaisrą trečiadienį po vidurdienio ugniagesiai gesino Vilniaus pakraštyje, šalia įvažiavimo į Grigiškių mikrorajoną. Gaisras buvo likviduotas iki 15.37 val., bet vis dėlto spėjo išdegti 0,5 ha miško paklotės.

Grigiškių seniūnijos darbuotojai sako neabejoją, kad ugnį į miškus atneša neatsargūs poilsiautojai: gražiuose gamtos kampeliuose per naktis linksminasi jaunimo kompanijos.

Generalinė miškų urėdija prognozuoja, kad Ignalinos bei Zarasų rajonų miškai jau ketvirtadienį gali būti priskirti aukščiausiajai - penktajai gaisringumo klasei. Ypač sudėtinga padėtis Aukštaitijos nacionaliniame parke, kur poilsiautojai nebeišsitenka tam skirtose aikštelėse.

Ketvirtoji gaisringumo klasė jau kelios dienos vyrauja maždaug pusėje Lietuvos, daugiausia rytinėje dalyje. Vidutinė, trečioji gaisringumo klasė, fiksuojama Žemaitijoje, tačiau ir ten dėl užsitęsusios sausros ugnis miškuose gali būti pražūtinga, sako Generalinės miškų urėdijos Miškų tvarkymo skyriaus vyriausiasis specialistas Rimantas Prakapavičius.