Nužudytojo vaikino lavonas apie 0.30 val. rastas vadinamajame „Saulėtekio" rajone, ties Krėvės pr. 84-uoju namu.

Žiauriai nužudytą, į policijos akiratį nepatekusį jaunuolį rado praeivė. Jo kūne buvo matomos pjautinės žaizdos kakle, krūtinėje, pilve ir nugaroje.

Jaunuolio lavonas buvo išniekintas - jam buvo nupjauti lytiniai organai.

Ekspertai jau yra nustatę 18-mečio mirties priežastį, tačiau prokurorai išvadas išsamiau komentuoti atsisako.

"Dar nėra atlikti papildomi tyrimo veiksmai. Paviešinus mirties priežastį tai gali pakenkti tyrimui", - sakė Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Nerijus Marcinkevičius.

Iškart po nusikaltimo buvo sulaikytas ir dviems mėnesiams suimtas 14-metis moksleivis, įtariamas šiuo sunkiu nusikaltimu, o pirmadienį policijos pareigūnai paskelbė dar vieno įtariamojo - A.Kanceraičio - paiešką.

1984 metais Panevėžyje gimęs, o pastaruoju metu Kaune gyvenęs A.Kanceraitis nuomuojosi būtą Kaune, Šiaurės prospekte.

Šis asmuo praeityje yra teistas 3 kartus už chuliganizmą, vagystes ir pastaruoju metu vengė atlikti 2,5 metų laisvės atėmimo bausmę. Ieškomas A.Kanceraitis buvo nuo praėjusių metų lapkričio mėnesio.

Ketvirtadienio vakarą A.Kanceraitis Dainavos mikrorajone, ties Atžalyno mokykla buvo sulaikytas.

Kartu su A.Kaceraičiu sulaikytas dar vienas policijos ieškomas 21 metų asmuo, tačiau prokurorai mano, kad jis su nužudymu nesusijęs.

"Su A.Kanceraičiu sulaikytas asmuo buvo paieškomas už plėšimą. Duomenų, kad pastarasis susijęs su tiriamu nužudymu šiuo metu nėra, jam įteiktas įtarimas dėl nusikaltimo ir nusikaltimą padariusio asmens slėpimo. A.Kanceraitis apklaustas, jam pareikšti įtarimai dėl nužudymo itin žiauriai ir jam šiandien skirta kardomoji priemonė suėmimas 3 mėnesiams", - sakė N.Marcinkevičius.

Neoficialiais duomenimis, sulaikytas A.Kanceraitis savo kaltę neigia. Jei bus objektyvių priežasčių, įtariamiesiems gali būti skirta psichiatrinė ekspertizė.

Yra liudininkų, teigiančių, kad nusikaltimo vakarą įtariamieji buvo neblaivūs.

Pagrindiniu nužudymo motyvu išlieka kerštas. Neatmetama prielaida, kad vaikinui buvo keršyta už turto prievartavimą.

"Tiriamos visos galimos versijos. Realiausia yra keršto versija, todėl galima rišti šias dvi versijas, kad buvo keršijama už turto prievartavimą", - sakė Kauno apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo prokuroras Virginijus Sokolovas.

Prokuratūros atstovai teigia, kad šiuo metu duomenų, jog egzekucijoje galėjo dalyvauti daugiau asmenų, nėra.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas, jo aplinkybes aiškinasi Kauno policijos ir prokuratūros pareigūnai.