Ketvirtadienį Vilniaus apygardos teismas apeliacine tvarka baigė nagrinėti R.Daktarienės ir jos dukros apeliacinius skundus. Teisėjai susipažino su psichologinės-psichiatrinės ekspertizės išvadomis. Ekspertizė buvo atlikta R.Daktarienės prašymu, mat moteris teismui teigė, kad pareigūnus ji išplūsti galėjo todėl, kad sunkiai išgyveno vyro sulaikymą.

„Į namus įsiveržė ginkluoti „Aro“ pareigūnai, jie į mane atkišo keturis automatus, - teisme yra sakiusi R.Daktarienė. – Pamaniau, kad tai užpuolimas. Visą dieną namuose buvo atliekama krata, tik vakare sužinojau, kad mano vyras sulaikytas. Tą patį vakarą kratą atliekantys pareigūnai mane nuvedė į rūsį ir apkaltino, kad vagiame dujas ir elektrą. Tačiau tuo viskas nesibaigė – kitą dieną visi laikraščiai rašė apie vyro sulaikymą, patikėkite, negalėjau net užmigti. Dar kitą dieną važiavome į teismą, kur buvo sprendžiamas kardomosios priemonės paskyrimo klausimas. Prieš tai nusipirkau laikraštį – ten parašyta, kad R.Daktarienė slapstosi, ji bus suimta“.

H.Daktaro žmona teigė kurį laiką vartojusi antidepresantus. Tačiau atlikus psichologinę-psichiatrinę ekspertizę paaiškėjo, kad R.Daktarienė tuo metu buvo sveika ir turėjo suvokti savo veiksmus bei juos kontroliuoti.

Valstybinį kaltinimą palaikantis Generalinės prokuratūros prokuroras Vilniaus apygardos teismo ketvirtadienį prašė atmesti R.Daktarienės bei jos dukros skundus ir palikti galioti joms paskelbtą apkaltinamąjį nuosprendį. Moterys yra nuteistos dėl trijų Kriminalinės policijos biuro pareigūnų įžeidimo.

Teismui jie skundėsi esą įžeisti dėl pasakytų žodžių, buvo paminta jų garbė ir orumas. Nuosprendyje yra skelbiama, kad R.Daktarienė ir jos dukra pareigūnus išvadino „ubagais, valkatomis, šunimis, pakalikais, pederastais“, be to, nustatyta, kad policininkus jos apspjaudė.

R.Daktarienė ir Ž.Levanienė teisme teigė, kad šie žodžiai buvo skirti ne policininkams, o visai policininkų sistemai. Už viešosios tvarkos pažeidimą ir policininkų įžeidimą teismas joms skyrė baudas - po 32 MGL (4 tūkst. Lt).

Ar liks galioti Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo nuosprendis, Vilniaus apygardos teismas žada paskelbti po savaitės.