Nužudytojo vaikino lavonas apie 0.30 val. rastas vadinamajame „Saulėtekio" rajone, ties Krėvės pr. 84-uoju namu.

Žiauriai nužudytą, į policijos akiratį nepatekusį jaunuolį rado praeivė. Jo kūne buvo matomos pjautinės žaizdos kakle, krūtinėje, pilve ir nugaroje, informavo Policijos departamentas.

Pranešama, kad jaunuolis buvo išniekintas - jam buvo nupjauti lytiniai organai.

Kaip informavo Kauno miesto policijos komisariato atstovai, nusikaltimu įtariamas mokinys sulaikytas tą pačią dieną ir uždarytas į areštinė 2 paroms.

Pirmadienį Kauno apygardos prokuratūra paskelbė dar vieno įtariamojo šiuo sunkiu nusikaltimu paiešką.

"Ieškomasis yra Alvydas Kanceraitis gimęs 1984 metais. Įtariamasis kilęs iš Panevėžio, pastaruoju metu nuomojosi būtą Kaune, Šiaurės prospekte. Šiandien jis buvo pastebėtas Kauno mieste. Įtariamasis gali važinėti „VW Golf" automobiliu. Šis asmuo praeityje yra teistas 3 kartus už chuliganizmą, vagystes ir pastaruoju metu vengė atlikti 2,5 metų laisvės atėmimo bausmę", - sakė Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Nerijus Marcinkevičius.

Manoma, kad pagrindinis nužudymo motyvas – kerštas.

"Pagrindinė versija – kerštas. Taip pat tiriamos ir kitos versijos. Detaliai versijų komentuoti negalime", - sakė N.Marcinkevičius.

N.Marcinkevičius teigė, kad auka ir įtariamieji buvo pažįstami, tačiau santykius išsamiau komentuoti atsisakė, nes tai gali būti susiję su nužudymo motyvu.

Prokuratūros atstovai neatmetė galimybių, kad su nusikaltimu gali būti susiję ir daugiau asmenų.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas, jo aplinkybes aiškinasi Kauno policijos ir prokuratūros pareigūnai.