E.Duoba teismo prašė skirti švelnesnę kardomąją priemonę. Tačiau teismo nutartyje teigiama, kad Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas pagrįstai E.Duobai skyrė kardomąjį kalinimą. Teisėjo V.Dovidaičio nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

E.Duoba ir jo viršininkas 45 metų Arnoldas Blaževičius suimti iki kovo 8 dienos. Ikiteisminį tyrimą atliekanti Generalinė prokuratūra dar nenusprendė, ar prašys teismo pareigūnams pratęsti suėmimo terminą

Skundą dėl kardomojo kalinimo Vilniaus apygardos teismui yra pateikęs ir A.Blaževičius, tačiau jo bylos teismas dar neatvertė.

DELFI primena, kad aukšto rango pareigūnus jų namuose sulaikė Kriminalinės policijos biuro Penktosios valdybos agentai. Slaptai operacijai teisėsaugininkai rengėsi pusantrų metų. Į ją buvo įtraukta per trisdešimt specialiųjų tarnybų darbuotojų.

Sulaikyti pareigūnus nutarta, kai buvo demaskuotas Kaune veikęs toks spirito gamybos cechas. Neoficialiai skelbiama, kad komisarai įtariami kontroliavę Kaune jau kelerius metus klestintį pilstuko gamybos iš stiklo valiklio verslą.

Įtariama, kad jie galėdavo ne tik gauti dalį už vadinamą „stogą“, bet ir buvo savotiški šio nelegalaus verslo dalininkai. Manoma, kad, be šios veiklos, Kauno komisarai turėjo ir kitų pajamų. Neoficialiai taip pat kalbama, kad pareigūnai iš verslininkų reikalaudavo duoklių.