Pirmasis nekviestas „svečias“ prie įstaigos tvoros pasirodė šeštadienio vakare, apie aštuntą valandą. Paketas buvo permestas nuo buvusio vidaus tarnybos 1-ojo pulko bataliono patalpų pusės, iš Ulonų gatvės. Metiko sulaikyti nepavyko, tačiau jo „dovaną“ draudžiamojoje zonoje pareigūnai aptiko anksčiau už nuteistuosius. Lipnia juosta apsuktame pakete rasti du mobilieji telefonai – „Nokia“ ir „Sony Ericsson“.

Sekmadienio naktį, apie pirmą valandą, dar nespėjus pasikeisti pareigūnų pamainoms, per tvorą perlėkė dar vienas paketas. Jame rasti trys „Nokia“ ir vienas – „Siemens“ mobilieji telefonai.

Tačiau pats „vertingiausias“ antpuolis buvo surengtas sekmadienio vakare, apie aštuntą valandą. Trečiajame apsaugos bokštelyje budėjusiam pareigūnui laiku pastebėjus, jo kolegos aptiko paketą su draudžiamų nuteistiesiems turėti daiktų „rinkiniu“ – mobiliųjų telefonų kortelėmis ir, kaip įtariama, kvaišalais.

Pakete rasta dešimt išankstinio mokėjimo SIM kortelių ir šeši užspaudžiami polietileno maišeliai. Viename jų buvo apie 52 gramus baltos spalvos miltelių, kitame – maždaug du gramai rudos spalvos, likusiuose keturiuose – šviesiai rudos spalvos birios medžiagos, svėrusios 98 gramus.

Įtariama, kad šios medžiagos – kvaišalai: baltieji milteliai – amfetaminas, kiti – heroinas.

Pasak Alytaus pataisos namų direktoriaus Kęstučio Jasmonto, toks didelis vienkartinis narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekis aptiktas pirmąkart įstaigos istorijoje.

Prieš daugiau kaip metus nuteistiesiems praradus galimybę gauti pašto bei perduodamus siuntinius, kitas draudžiamų daiktų „siuntimo“ būdas – permetimai per įstaigas juosiančias tvoras – tapo populiariausias ir gerokai suintensyvėjo.

Rastosios medžiagos perduotos ekspertams, dėl narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimo pataisos įstaigos Vidaus tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Alytaus pataisos namuose šiuo metu bausmę atlieka apie 1100 ne pirmą kartą laisvės atėmimu už nusikaltimus baustų vyrų.