Prieš G.Politą liudijo pagarsėjęs nusikalstamo pasaulio šulų demaskavimais Jonas Bielskis. Jis tikino, kad šis vyras buvo Remigijaus Daškevičiaus parankinis.

Apie metus kalintas dėl sunkių įtarimų G.Polita kaltinimų taip ir nesulaukė. Be didesnių pasekmių jam baigėsi ir automobilių pardavimo byla.

2004 metais vasarą vienoje Gargždų bendrovėje išsinuomojęs visureigį „Dodge Caravan“, G.Polita netrukus pranešė policijai apie jo vagystę. Iš tiesų šį automobilį G.Polita perdavė oficialiai nenustatytiems asmenims.

Tų pačių metų rudenį uostamiesčio bendrovėje G.Polita išsinuomojo „Opel Vectra“ ir vėl pranešė apie jo vagystę.

Kaltinamasis pasakojo, kad jam skubiai reikėjo pinigų būsimam verslui. Jis ketino pirkti automobilius gabenančią bendrovę. Automobilius jis palikęs pinigų skolintojams kaip užstatą.

G.Polita minėjo pasiskolinęs iš gerai pareigūnams pažįstamų Igorio Karunos ir Arūno Markevičiaus, pravarde Markizas. I.Karuna prieš keletą metų buvo garažiniais vadinamos mašinvagių gaujos vadeiva. Abu šie vyrai neigė skolinę G.Politai pinigų ir užstatu paėmę automobilius.

Vėliau opelis buvo rastas Estijoje. Bendrovei jo pargabenimas kainavo pusketvirto tūkstančio. Visureigis įvertintas bemaž 18 tūkstančių litų.

Už šiuos nusikaltimus G.Politai skirta 12500 litų bauda, tačiau jos mokėti nuteistajam neteks. Įkalinimo laikas iki teismo nuosprendžio užskaitytas kaip sumokėta bauda. Viena kalinimo para vertinama 250 litų.

G.Politai teks atlyginti civilinius ieškinius. Jis dar nesumokėjo teismui beveik 300 litų už bylos kopijavimą.