Tarpmiestinis autobusas nuo trečiadienio vakaro stovėjo netoli Hirošimos, prie greitkelio. Naudodamiesi dūmų uždanga, autobusą šturmavo daugiau negu 20 policininkų. Jie per langus išstūmė įkaitus, o per priekines duris išvedė 17-metį pagrobėją.

Jaunuolis, kurio pavardė neskelbiama dėl nepilnametystės, nuvežtas į policijos nuovadą ir apklaustas. Policininkai sakė, kad apklausiamas jis elgėsi ramiai.

Visi šturmo metu autobuse buvę įkaitai - 9 moterys, šešiametė ir 57 metų vairuotojas, nenukentėjo.

Anksčiau psichikos liga sirgęs paauglys, grasindamas 40 cm ilgio peiliu, autobusą su 20 keleivių užgrobė trečiadienį po pietų. Vėliau jis peiliu mirtinai užbadė 68 metų keleivę ir į krūtinę sužeidė kitą moterį. Dar vieną moterį pagrobėjas sumušė ir paleido.

Jaunuolis nuolat kaip gyva priedanga naudojosi 6 metų mergaite.

Autobusas vyko iš Japonijos pietvakariuose esančio Sagos miesto. Po užgrobimo jį iki Hirošimos 300 km persekiojo policija.

Paauglys reikalavo grynųjų pinigų, ginklo ir norėjo būti nuvežtas į Tokiją, tačiau užgrobimo motyvų policija nenurodė. Pareigūnų teigimu, tai pirmas autobuso užgrobimas Japonijoje, per kurį žuvo žmogus. Nuo 1994-ųjų autobusų užgrobimų būta 7.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją