„Įsiveržę į mūsų teritoriją jie šaukė, kad kiekvienas lietuvis bijos pasižiūrėti į čečėną“, - DELFI pasakojo bendrovės „Pabradė“ direktoriaus pavaduotojas Miroslavas Januševičius. Pasak jo, į bendrovės teritoriją įsiveržė apie 20-30 kaukazietiškos išvaizdos vyrų, kurie sumušė visus tuo metu bendrovės teritorijoje buvusius žmones.

M.Januševičius įsitikinęs, kad jie norėjo pažeminti įmonėje dirbančius žmones ir lietuvius. „Tai panašu į rasistinį išpuolį, nes jie tvirtino, kad jų yra daug ir jie užvaldys Lietuvą“, - piktinosi direktoriaus pavaduotojas.

Tuo metu bendrovėje buvęs direktorius Sergejus Saveljevas taip pat nukentėjo nuo užsieniečių – sumušę verslininką, Rusijos piliečiai iš jo atėmė raktus nuo seifo ir pagrobė apie 200 tūkst. litų. Tiksli suma paaiškės, kai buhalterijos darbuotojai pateiks balansą.

Įvykio aplinkybes aiškinasi Pabradės policijos pareigūnai, tačiau jie dėl incidento kol kas niekam nėra pareiškę įtarimų.

Pasak Užsieniečių registracijos centro direktoriaus pavaduotojo Jono Platuko, apie 16.40 val. į centro budėtojus kreipėsi vienas centre gyvenantis Rusijos pilietis ir paprašė padėti parašyti pareiškimą policijai. Jis tikino, kad prie pat centro esančioje bendrovėje buvęs sumuštas, kai nuėjo atsiimti skolos, kurios esą jam nesumokėjo bendrovės vadovai.

Centro darbuotojams čečėnas tikino, kad jam už darbą verslininkai liko skolingi apie 100 litų. „Jie legaliai dirbti negali, kol negauna leidimo legaliai gyventi šalyje“, - sakė centro direktoriaus pavaduotojas. Pasak jo, pas nesunkiai sužeistą Rusijos pilietį pinigų policija nerado.

Kol įvykio aplinkybes aiškinasi policija, čečėnai uždaryti į bendrabutį, iš jo neišleidžiami. Tačiau po apklausų centro vadovai neketina riboti jų laisvės.

„Policija mums aiškino, kad nieko nesulaikys, nes jie niekur nepabėgs“, - pareigūnų veiksmais pasipiktinęs M.Januševičius kategoriškai neigė, kad centro darbuotojai „Pabradėje“ dirbo nelegaliai.