Pirmadienį G.Šiaučiulienė su savo 24 metų dukterimi Inesa Šiaučiulyte girtavo. Karštą popietę moterys savo bute išgėrė du litrus alaus ir susipyko.

I.Šiaučiulytė motinai priekaištavo, kad šioji jos su mažamete dukrele neįsileido į namus. G.Šiaučiulienė griebė šakutę ir kelis kartus dukteriai dūrė į ranką bei petį. Inesa pasičiupo peilį. Ji tvirtino tenorėjusi pagąsdinti įsisiautėjusią motiną, o žaloti jos neketinusi.

G.Šiaučiulienė prašė, jog duktė jai trenktų į veidą, smogtų peiliu. "Motina sugriebė mano ranką, kurioje buvo peilis, ir smeigėsi į pilvą. Aš nubėgau pas kaimynus šauktis pagalbos", - pareigūnams pasakojo I.Šiaučiulytė.

Tą patį po operacijos atsigavusi tvirtino ir G.Šiaučiulienė. Medikai sakė, jog moteriai pasisekė išvengti sunkaus sužalojimo, tačiau kurį laiką jai teks gydytis traumų skyriuje.

Mažametę I.Šiaučiulytės dukterį po kruvino konflikto vaikų teisių apsaugos tarnybos darbuotojai išvežė į laikinosios globos namus. Įvykį tiriančių pareigūnų teigimu, baudžiamoji atsakomybė negresia nei dukteriai, nei motinai. "Jų parodymai sutampa - G.Šiaučiulienė susižalojo pati", - sakė pareigūnai.

G.Šiaučiulienė bei jos duktė Inesa policijai yra seniai žinomos. Praėjusį pavasarį Vytauto gatve ėję marijampoliečiai su siaubu stebėjo dvi neblaivias moteris, vežimėlyje vežančias vaiką.

Jaunesnioji - I.Šiaučiulytė - šlitinėjo ir griuvinėjo įsikibusi į vežimėlį. Pravažiuojančios mašinos vos spėdavo išvengti susidūrimo su tiesiog po ratais stumiamu vaiku. Praeiviai apie gresiančią nelaimę pranešė policijai.

Beveik nepastovėdama ant kojų Inesa rėkė neatiduosianti pareigūnams dukters, dėl girtavimo keikė savo motiną. Anksčiau už vagystę teista Inesa vaikystėje namų šilumos nepatyrė, augo vaikų namuose. Ligoninėse bei globos namuose kurį laiką augo ir jos pačios duktė.

Socialinių darbuotojų teigimu, motiną ir dukterį po ilgų išsiskyrimo metų likimas suvedė nykioje vietoje - kalėjime. G.Šiaučiulienė, atlikdama laisvės atėmimo bausmę, kolonijoje sutiko ir nuteistą savo dukterį. Grįžusi iš kalėjimo I.Šiaučiulytė panoro pati auginti savo vaiką ir apsigyveno kartu su motina.