Lyginant su 2005 metais praėjusiais metais nusikalstamų veikų Kaune užregistruota 15 proc. mažiau. Iš viso 2006 m. mieste užregistruota daugiau nei 10 tūkst. nusikaltimų.

Policijai nerimą kelia didėjantis eismo įvykių ir jų metų žuvusių žmonių skaičius. 2006 m. Kaune įvyko beveik 900 įskaitinių autoavarijų, kurių metu traumas patyrė beveik 1000 žmonių, o 27 žuvo (tarp jų 4 vaikai).

"Praėjusieji metai buvo pakankamai darbingi ir aš juos vertinčiau kaip sėkmingus, nežiūrint į tai, kad metų pabaigoje įvyko keletas rezonansinių įvykių. Apskritai visų tarnybų, pareigūnų darbą aš vertinu teigiamai", - sakė Kauno policijos vadovas Algirdas Kaminskas.

Pastaruoju metu beveik kiekvieną savaitgalį Kaune aidi šūviai, o per pastaruosius porą mėnesių nušauti net 4 žmonės. Tačiau aukšti pareigūnai teigia, jog rezonansiniai įvykiai neatspindi tikrosios padėties.

"Situacija, kaip rodo statistika, nėra tokia kaip bloga kaip būtų galima daryti išvadas tik iš tų rezonansinių įvykių. Deja, jų yra ir niekas to neneigia. Toki įvykiai, kai būna panaudojami šaunamieji ginklai sukuria tokį vaizdą, kad situacija yra blogėjanti, bet statistika rodo priešingai – situacija yra gerėjanti. Tokių susišaudymų savo laiku buvo ir kituose miestuose, buvo kad ir pareigūnai buvo nužudyti. Be abejonės, tie atvejai verčia sunerimti, bet pasakyti kad čia Kauno problema ar tokia yra tendencija negalima", - sakė Vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys.

"Gaujų karų nėra, bet pokyčiai iš tiesų vyksta. Senosios nusikalstamos grupuotės išskaidytos, prislopintos ir buriasi nauji, jauni, nepatyrę žmonės, kurie bando savo asmenines ambicijas spręsti tokiu būdu, bet dabar vyksta tyrimai ir didelės problemos tuos nusikaltimus išsiaiškinti nėra. Kaip ir seniau visi turime bendradarbiauti, nes be bendro darbo nieko neįmanoma padaryti. Kaunas iš visų respublikos miestų išsiskiria tuo, kad čia gerokai "apvalomas" miestas nuo nusikalstamų grupuočių. Kaip kažkada tai vyko Panevėžyje, Klaipėdoje, tai dabar vyksta Kaune. Kaunas išsiskiria aktyviais policijos veiksmais", - sakė Lietuvos policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius.

Kauno pareigūnai pasidžiaugė, jog praėjusiais metais buvo atnaujinta daugiau nei pusė automobilių parko bei pagrindinėse miesto sankryžose įrengtos vaizdo stebėjimo kameros.

Šiais metais Kauno policijos pareigūnai didžiausią dėmesį žada skirti kovai su žmonių prekyba bei narkotinių medžiagų gaminimu ir pardavimu.