Sekmadienį ministras pirmininkas Atalas Beharis Vajpayee (Atalas Biharis Vadžpajis) Delyje sušaukė skubų saugumo kabineto pasitarimą. Pasak Indijos pareigūno, vyriausybė siekė įvertinti situaciją.

Delis tvirtina, kad Islamabadas rėmė ir gegužės 14-ąją pietiniame Kašmyre islamistų sukilėlių surengtą išpuolį, kurio metu žuvo apie pusšimtį žmonių. Po šio įvykio kilusi politinė įtampa branduolinį ginklą turinčias priešiškas kaimynes atvedė prie karo ribos, kurią pavyko atitolinti tik didžiulėmis sunerimusios tarptautinės bendruomenės diplomatinėmis pastangomis.

Kaip sakė policijos atstovas, šeštadienį per išpuolį Kasim Nagaro lindynių rajone, Indijos Kašmyro valstijos žiemos sostinės Džamu pakraštyje, žuvo trylika moterų ir trejų metų vaikas. Pasak jo, nuo patirtų sužalojimų naktį ligoninėje mirus dar dviem žmonėms ir policijai žudynių vietoje aptikus vieną kūną, galutinis aukų skaičius per naktį išaugo iki 27.

Džamu medicinos koledže dirbančių gydytojų teigimu, buvo sužeisti mažiausiai 35 žmonės, devynių iš jų būklė tebėra kritiška.

Anot policijos ir liudininkų, šeštadienio vakarą Kasim Nagaro lūšnyną, kurio varganuose būstuose gyvena daugiausiai hinduistai darbininkai, atvykę iš rytinių Biharo ir Orisos valstijų, užpuolė trys ar penki kovotojai.

Remiantis Džamu policijos inspektoriaus pavaduotoju Dilbaghu Singhu (Dilbaghu Singhu), su savimi krepšius nešęsi ir vienuolių drabužiais vilkėję užpuolikai iš pradžių į minią metė granatas, o paskui pradėjo šaudyti iš "Kalašnikovų".

Kaip teigia liudininkai, užpuolikai šaudydami įsiveržė į dvi nedideles šventyklas, iš kurių vėliau pasitraukė į netoliese esančius miškus.