Į įvykio vietą iškviesti greitojo reagavimo rinktinės "Aras" išminuotojai.

Kaip BNS sakė "Aro" vyresnysis komisaras Viktoras Grabauskas, ši dėžutė greičiausiai yra vokiečių gamybos nuo Antrojo pasaulinio karo užsilikęs sprogstamasis užtaisas.

Radinys atiduotas tirti ekspertams, nes išminuotojai nustatė, kad jis nėra pavojingas.

Tai jau antrasis atvejis ketvirtadienį, kai specialiosios tarnybos buvo kviečiamos tirti įtartinų medžiagų. Ryte motorizuotosios pėstininkų brigados "Geležinis vilkas" išminuotojai susprogdino buvusio karinio dalinio teritorijoje Šiaurės miestelyje per statybas rastą Antrojo pasaulinio karo laikų artilerijos sviedinį.

Kaip BNS pasakojo išminuotojų operatyvinės grupės vadas majoras Balys Žilanas, sprogmenų ekspertai nustatė, kad statybininkų radinys yra vokiečių kariuomenės 105 milimetrų kalibro šarvamušis sviedinys. Jo vidiniai sprogdikliai buvo kovinėje padėtyje, todėl išminuotojai nusprendė, kad sviedinys yra pavojingas ir jį būtina sunaikinti vietoje.

Iškasę duobę, išminuotojai bandė susprogdinti sviedinį 25 gramų plastito užtaisu, tačiau sviedinio šarvas pasirodė per storas. Sviedinys susprogdintas antruoju bandymu, panaudojus 600 gramų trotilo.

Sprogmuo aptiktas prie Darbo biržos, kur vyksta namo statyba.

Šiaurės miestelyje nuo 19 amžiaus buvo įsikūrę įvairių kariuomenių - Rusijos carinės, lenkų, vokiečių, SSRS - daliniai. Pastaruoju metu rajone plečiantis statyboms, įvairūs sprogmenys čia randami nuolat.