Sausio 11-osios naktį, apie 2 valandą, VSAT Pagėgių rinktinės operatyvininkai ir Specialiosios paskirties būrio pasieniečiai ties Šilutės rajono Girininkų kaimu, prie Nemuno, pastebėjo pakrantėje stovintį lengvąjį automobilį ir upėje plūduriuojančią valtį. Čia pat buvusi grupė asmenų į automobilį krovė dėžes.

Pareigūnams besiartinant įvykio vietos link, asmenys juos pastebėjo ir pamėgino sprukti: valtis, kurioje buvo du žmonės, atsistūmė nuo kranto, o dar du krante buvę asmenys buvo sulaikyti.

Prie lengvojo automobilio „Toyota Previa“ vairo sėdėjusį vyrą pasieniečiai sulaikė vietoje, antrasis bėglys puolė į upę ir ėmė plaukti. Manoma, kad jis mėgino pasiekti ir įsiropšti į betolstančią valtį. Pamatęs, kad jos nepasivys, bėglys išlipo į krantą ir pasidavė pasieniečiams.

Automobilyje VSAT pareigūnai iš viso rado 35 dėžes cigarečių „Saint George Lights“. Visi 17 tūkstančių 500 pakelių buvo paženklinti rusiško pavyzdžio akcizo ženklais.

Stabdydamas Rusijos kranto link plaukiančią valtį, specialiojo būrio pareigūnas paleido įspėjamąjį šūvį ir, būdamas palei valstybės sienos liniją, dar du kartus šovė į valties korpusą. Šūviai sprunkančių kontrabandininkų nesustabdė – krante buvęs pasieniečiai stebėjo, kaip iš tolstančios valties viena po kitos į vandenį lekia cigarečių dėžės.

Apie valtį ir ja plaukusius du asmenis buvo nedelsiant pranešta Kaliningrado srities pasieniečiams.

Iš upės Lietuvos pasieniečiai dar ištraukė 5 tūkstančius 320 pakelių tokių pačių cigarečių „Saint George Lights“.

Nustatyta, kad Lietuvos krante sulaikyti asmenys yra 19 ir 21 metų Tauragės rajono gyventojai. Jie uždaryti į areštinę. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Automobilis ir rūkalai laikinai saugomi Vileikių užkardoje.

Per pirmąsias dvi šių metų savaites Lietuvos pasieniečiai iš viso jau sulaikė beveik 160 tūkstančių neteisėtai gabentų cigarečių pakelių.

Rūkalų kontrabandos srautai išlieka nepakitę: daugiausiai tabako gaminių – beveik 130 tūkstančių pakelių – sulaikė sieną su Rusija saugantys VSAT Pagėgių rinktinės pasieniečiai.