Specialiosios paskirties būrio pasieniečiai siūlomais pinigais nesusigundė ir užsienietį sulaikė.

Ketvirtadienį popiet VSAT Varėnos rinktinės specialiojo būrio pareigūnų ekipažas apie kilometrą nuo Raigardo pasienio kontrolės punkto, kelyje valstybės siena – Druskininkai, pakartotiniam patikrinimui sustabdė krovininį automobilį „MAN“. Lenkijos piliečio vairuojamas vilkikas buvo ką tik iš įvažiavęs iš Baltarusijos.

Tvarkingus asmens bei automobilio dokumentus pateikęs lenkas žodžiu deklaravo bei parodė, kad gabena litrą degtinės „Finlandia“ ir dešimt pakelių cigarečių „Winston“, pranešė VSAT.

Tačiau nuodugniau patikrinti automobilį nusprendę pareigūnai, vilkiko kabinoje esančiose daiktų dėžėse, po salono apdaila ir net už prietaiso skydelio, iš viso rado 1388 pakelius įvairių rūšių cigarečių ir 6 litrus degtinės be akcizo mokesčio ženklų.

Teisėtai į Lietuvą iš Baltarusijos galima įvežti litrą stipraus alkoholinio gėrimo ir 10 cigarečių pakelių.

Pamatęs, kad jo paslėptos prekės rastos, vilkiko vairuotojas, siekdamas išvengti administracinės atsakomybės, pasieniečiams pasiūlė „susitarti“. Kai šie įspėjo vairuotoją dėl gresiančios baudžiamosios atsakomybės, lenkas į savo pasą įdėjo 500 JAV dolerių ir ištiesė arčiausiai stovėjusiam specialiojo būrio pasieniečiai.

VSAT pareigūnai lenką sulaikė. Po apklausos užsienietis dviem paroms uždarytas į areštinę. Automobilis saugomas Druskininkų užkardoje.

Dėl papirkimo VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Penktadienį ketinama kreiptis į Druskininkų miesto apylinkės teismą ir prašyti užsieniečiui skirti kardomąją priemonę – suėmimą.