Pasak dienraščio "Lietuvos rytas", pirmadienį E.Bičkauskas ir nukentėjusioji Raisa Sovrun atvyko į Vilniaus kelių policiją. Nukentėjusioji moteris pareiškė, kad pretenzijų ją partrenkusiam E.Bičkauskui neturinti. Ji teigė, kad visus nuostolius, kuriuos ji įvertino 30 litų, buvęs parlamentaras atlygino.

Įstatymai numato, kad avarijos kaltininkui ir nukentėjusiajam susitaikius, baudžiamoji byla gali būti nutraukiama.

Ši nuostata galioja tik tais atvejais, kai nukentėjusiajam padarytas lengvas kūno sužalojimas. Būtent tokį sužalojimą ekspertai nustatė R.Sovrun.

Tačiau, pasak dienraščio, E.Bičkauskui turėtų būti paskirta bauda už tai, kad jis automobilį vairavo neblaivus - jo kraujyje rasta 0,53 promilės alkoholio.

Tai lengvas girtumo laipsnis. Leistina norma vairuotojui yra 0,4 promilės.

Generalinės prokuratūros Kvotos ir tardymo kontrolės skyriaus prokuroras, jam pačiam prašant, prieš savaitę buvo atleistas iš tarnybos prokuratūroje.

Birželio 26 dieną namo važiavęs E.Bičkauskas nuosavu visureigiu "Land Rover" sostinės pakraštyje esančiame Nemenčinės plente, nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje, partrenkė 23 metų vilnietę Raisą Sovrun.

Iškviesti medikai moterį nuvežė į Vilniaus universitetinę greitosios pagalbos ligoninę, tačiau po dviejų parų buvo išleista gydytis namo.

Tai ne pirmas E.Bičkausko incidentas kelyje. Pernai sausio 31 dieną Vilniuje, Kalvarijų gatvėje tuo metu užsienio reikalų ministro Antano Valionio patarėju dirbęs E.Bičkauskas savo visureigiu rėžėsi į stovintį "Volkswagen Passat" ir paspruko.

Gatvėje tada liko gulėti valstybinis numeris "LRS 152", pagal kurį pareigūnai nustatė autoavariją sukėlusio visureigio savininką.

Po kurio laiko E.Bičkauskas buvo atleistas iš užsienio reikalų ministro patarėjo pareigų kaip praradęs politinį pasitikėjimą.

Darbo URM netekęs E.Bičkauskas po kurio laiko įsidarbino Generalinės prokuratūros Kvotos ir tardymo kontrolės departamente.