Norą dalyvauti konkurse pareiškė 6 miesto seniūnijos: Gričiupio, Centro, Aleksoto, Šančių, Petrašiūnų, ir Vilijampolės.

Vyriausiojo policijos komisariato sudaryta komisija, rinkdama saugiausią seniūniją, atsižvelgė, kaip dalyvės atitinka konkurso nuostatuose įvardytus kriterijus. Buvo kreipiamas dėmesys į seniūnijos iniciatyvą rūpinantis gyventojų saugumu (rengiamus susitikimus saugumo tematika, kartu su policija arba bendruomenių centrais įgyvendinamas saugumą skatinančias ir užtikrinančias priemones), teritorijos apšvietimu, aplinkos tvarkymu.

Svarbus kriterijus buvo seniūnijos indėlis propaguojant „Saugios kaimynystės“ idėją. Atsižvelgta, kiek seniūnijos teritorijoje įkurta „Saugios kaimynystės“ grupių, kiek seniūnijos gyventojų tapo policijos rėmėjais. Policijos pareigūnai, atlikę gyventojų apklausas, išanalizavo gyventojų saugumo jausmo kitimo dinamiką seniūnijoje.

Taip pat kreiptas dėmesys, kiek seniūnijos suorganizavo renginių ar priemonių saugumo tematika, kiek juose dalyvavo gyventojų, kiek visuomenė padėjo išaiškinti nusikalstamų veikų. Vienas iš kriterijų buvo informacijos sklaida žiniasklaidoje apie teigiamą patirtį kuriant saugią aplinką seniūnijoje.