Pasak policijos pareigūnų, įvykiai šeštadienį prasidėjo apie 23 val., kai girtas 33 metų Arvydas Kavaliauskas viename daugiabučių Ozo gatvėje konflikto metu peiliu į nugarą perdūrė 29 metų vyriškį. Tada jis atėmė iš savo pažįstamo legaliai laikomą kovinį pistoletą " Jericho 941FB" su 13 šovinių ir sėdęs į automobilį "Nissan" išvažiavo. Sužeistas vyriškis netrukus buvo išvežtas į ligoninę. Įvykio liudytojai apie pasprukusį A.Kavaliauską pranešė policijai.

Praėjus maždaug pusantros valandos policija gavo pranešimą, kad viename Strielčiukų gatvės namų ginkluotas vyriškis grasina savo buvusiai sugyventinei. Kadangi buvo pranešta, kad vyriškis į namus atvažiavo su "Nissan" automobilu, pareigūnai įtarė, kad pistoletu gali švaistytis iš Ozo gatvės pasprukęs vyriškis.

Į įvykio vietą atvykę policijos ekipažai nebegalėjo padėti čia gyvenančiai 32 metų Svetlanai Jurgaitienei. Pasak liudytojų, atvykus pareigūnams namuose pasigirdo keletas šūvių, iš namo išbėgusi moteris vos už kelių metrų suklupo ir vietoje mirė. Prieš tai į lauką buvo spėjusios išbėgti dvi nepilnametės S.Jurgaitienės dukros – 9 metų mergaitei peršauta koja, o jos dvejais metais vyresnė sesuo nenukentėjo.

Paskui S.Jurgaitienę iš namo išbėgęs ginkluotas vyriškis nieko neaiškinęs ėmė šaudyti į pareigūnus, todėl jie buvo priversti paleisti atsakomuosius šūvius. Netrukus vyriškis paspruko atgal į namus ir užsirakino.

Į Strielčiukų gatvę netrukus buvo iškviesti antiteroristinių operacijų rinktinės "Aras" pareigūnai, kurie iš šalia esančių namų evakuavo apie 10 žmonių.

Name pasislėpusį vyriškį pareigūnai ragino pasiduoti, išeiti į lauką iš namo, tačiau jis į kalbas nereagavo. Apie 2,30 val. buvo nuspręsta šturmuoti namą. Į jį įsiveržę "Aro" pareigūnai rado kraujo klane gulintį vyriškį nebegyvą. Šalia jo gulėjo ir pistoletas.

Manoma, kad A.Kavaliauską pakirto pareigūnų šūviai, kurie buvo paleisti per susišaudymą į lauką išėjus namo šeimininkei S.Jurgaitienei. Medikai įtaria, kad į krūtinę peršautas vyras mirė iš karto po susišaudymo.

Per incidentą naktį iš šeštadienio į sekmadienį policijos pareigūnai nenukentėjo. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pareigūnai negali dar pasakyti, kodėl ginkluotas A.Kavaliauskas grasino savo buvusiai draugei S.Jurgaitienei. Daugiau įvykio detalių jie tikisi sužinoti apklausę šoko ištiktas nepilnametes dukras.

Neatmetama, kad prieš tai visą dieną girtavęs A.Kavaliauskas turėjo psichikos sutrikimų. Vyriškis policijai nebuvo žinomas – į jų akiratį anksčiau nebuvo pakliuvęs.

Neoficialiomis žiniomis, teisę studijavęs A.Kavaliauskas savo draugę S.Jurgaitienę galėjo nužudyti iš pavydo. Kurį laiką su moterimi draugavęs vyriškis pergyveno, kad ji artimai bendravo su kitu vyru. Policijos pareigūnams kaimynai pasakojo, kad sekmadienio naktį į buvusios draugės namus atvažiavęs A.Kavaliauskas liepė jai skambinti naujajam draugui. Manoma, kad S.Jurgaitienė spėjo surinkti draugo telefono numerį, nes po tragiškų įvykių kaimynai jį matė atvažiavusį prie nužudytosios namų. Pasak Pavilnio gyventojų, moteris nebenorėjo bendrauti su A.Kavaliausku, jam ne kartą sakė, kad tarp jų daugiau nieko nebus ir ragino ją bei vaikus palikti ramybėje. Manoma, kad supratęs, jog moters meilės nepavyks susigrąžinti, A.Kavaliauskas iš pavydo paleido mirtinus šūvius. Į meilės trikampį papuolusi S.Jurgaitienė pragyvenimui užsidirbo prekiaudama gėlėmis.